Središnja Bosna bogatija za četiri nova časnika OS BiH! – TNTPortal

Promocija časnika VII naraštaja Osnovne časničke obuke realizirana je 23. prosinca 2020. godine u Središtu za profesionalni razvoj (SPR) na lokaciji vojarne „Travnik“, uz poštivanje svih propisanih mjera zaštite od epidemije Covid 19.

Svečanoj ceremoniji nazočili su načelnik Zajedničkog stožera OS BiH general-pukovnik Senad Mašović, zapovjednik NATO Stožera u Sarajevu brigadni general Eric Folkestad, zamjenik načelnika ZS OS BiH za operacije general-bojnik Ivica Jerkić, zamjenik zapovjednika Zapovjedništva za potporu (ZP) OS BiH brigadir Rusmir Mrković, zapovjednik Zapovjedništva za obuku i doktrinu (ZOiD) brigadir Slaven Blavicki, zapovjednik Središta za profesionalni razvoj (SPR) brigadir Hazrudin Hasagić, te ostali uzvanici.

Misija Temeljne časničke obuke je priprema, obučavanje i osposobljavanje kandidata za časnike u vještinama koje su potrebne za vršenje početnih časničkih dužnosti u OS BiH, kompatibilno NATO standardima. Njena svrha je da se izvede obuka s ciljem razvoja operativnih, taktičkih i borbenih kompetencija časnika čina potporučnika s težištem na: vojno vođenje, tjelesnu obuku, taktiku, planiranje i izvođenje taktičkih operacija, drilove, topografiju i navigaciju, kao i administraciju i opće teme.

Specifičnost ovoga naraštaja je da je odabir kandidata izvršen na osnovu Internog natječaja Ministarstva odbrane BiH te da su svi kandidati iz aktivnog sastava Oružanih snaga BiH

Mladi potporučnici/a su;
Ivona Kolenda
Ivan Lovrinović
Ivan Krišto
Božo Klarić

Na kraju general Mašović je iskoristio prigodu čestitati onima koji slave predstojeće božićne blagdane, te svima poželio sreću i dobro zdravlje u Novoj, 2021. godini.

Ovim putem u ime portala TNTPortal čestitamo novim časnicima i želimo im sreću u budućem radu!

Izvorni članak

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU