Stjepan Dujo preuzeo mandat načelnika Novog Travnika

Stjepan Dujo je danas i službeno preuzeo mandat načelnika općine Novi Travnik za razdoblje 2020.-2024.

Kako su izbori ovog puta održani jako kasno, do preuzimanja dolazi upravo na kraju godine u vrijeme božićnih i novogodišnjih blagdana, no unatoč svemu i pandemiji koja je pogodila cijeli svijet, vrlo jasno i konkretno moramo raditi dalje“ kazao je Dujo jutros nakon što i formalno obavljena primopredaja.

Prvi službeni potez je vraćanje radnog vremena na standardno, točnije od 07:30 do 16:00, a ne skraćeno kakvo je bilo tijekom pandemije.

Općinska administracija mora i bit će na raspolaganju svim Novotravničanima u redovno radno vrijeme, a posebno sada kada se gužve moraju izbjegavati i kada je život kompliciraniji nego inače“ dodao je Dujo te kazao kako je pred njim zaista puno posla, te je potrebno uraditi cjelovitu analizu i pripremu kako bi se krenulo s konkretnim koracima naprijed.

stjepan dujo preuzeo mandat načelnika novog travnika
stjepan dujo preuzeo mandat načelnika novog travnika

Prije svega treba analizirati godinu na isteku i utvrditi sve poduzete aktivnosti s obzirom kako je Proračun samoproglašen od strane bivšeg načelnika. U sljedećem razdoblju treba očekivati konstituiranje Općinskog vijeća Novi Travnik nakon što izabrani vijećnici prihvate mandate i potpišu izjave. Novi Travnik nema prijedlog Proračuna za 2021. tako da je i po tom pitanju jako puno posla“ kazao je nakon primopredaje te se osvrnuo i na trenutnu političku situaciju u općini:

Moja namjera je u idućem razdoblju pokušati ostvariti što širi dijalog sa svim političkim subjektima oko utvrđivanja samog OV, te pri izradi nacrta proračuna sa svim zainteresiranim političkim, gospodarskim, društvenim, sportskim i kulturnim djelatnicima, uvažavajući trenutačne financijske mogućnosti i procjene koje se odnose na punjenje Proračuna općine Novi Travnik“ zaključio je Dujo.

stjepan dujo preuzeo mandat načelnika novog travnika
stjepan dujo preuzeo mandat načelnika novog travnika
Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU