Sutra promocija knjige ‘Abecedarij Novog Travnika’ Velimira Bugarina

0
16
ilustracija


U organizaciji HKD Napredak, podružnica Novi Travnik, za sutra je zakazano  predstavljanje knjige “Abecedarij Novog Travnika”, autora Velimira Bugarina.

Predstavljanje počinje u 19 sati u zelenoj dvorani Osnovne škole Novi Travnik.

Knjiga obuhvaća razdoblje od nastanka Novog Travnika 1949. godine do 2019. godine, premda se parcijalno dotiče i ključnih događaja iz 2020. godine.

U fokusu pisanja je grad sa svim svojim specifičnostima i zanimljivostima koje mogu pridonijeti boljem poznavanju prošlosti i životne svakodnevice. Međutim, nemoguće je pisati samo o gradu, a da se pri tome čitatelju ne omogući šira slika grada i njegove okoline koji su u međusobnoj interakciji.

Knjiga se sastoji od dvije zasebne cjeline. U prvom dijelu autor opisuje povijesni razvoj grada, svakodnevicu, sudbine ljudi, djetinjstvo i odrastanje, spomenike, stanovništvo, izbor lokacije za izgradnju tvornice Bratstvo i zdravstvo. U drugom dijelu abecednim redom, opisno navode se obrazovne ustanove, kulturno umjetnička društva, glazbene grupe, vjerske zajednice, mediji, sportski klubovi, planinarska društva, institucije, tvrtke, industrijske zone, osobe iz kulturnog, sportskog, vjerskog, političkog i drugih sfera javnog života.

Knjigu će predstaviti Stjepan Dujo, načelnik općine Novi Travnik, Blagun Lovrinović, urednik knjige, don Anto Ledić recenzent i autor Velimir Bugarin.

0 0 Glasovi
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare