Sutra u Novom Travniku predavanje i radionice na temu prevencija ovisnosti

Odbojkaški klub „Victory” Novi Travnik realizira projekt “Igraj odbojku, reci NE drogi, alkoholu i igrama na sreću”, koji je društvenog, edukacijskog i preventivnog tipa.

U okviru projektra planirano je predavanje i radionice na temu “Prevencija od droge, alkohola i igara na sreću kroz igru i njegovanje zdravih životnih stilova“. Planirana je edukacija i osposobljavanje članova kluba o štetnom utjecaju droge, alkohola i igara na sreću.

Predavanje i radionice će voditi doktorica medicine Belma Šakić, izuzetna mlada stručnjakinja u svojoj oblasti. “Posebno zadovoljstvo, navode iz OK Victory, predstavlja što je Belma Šakić bila članica Odbojkaškog kluba Victory i predstavlja model uspješnog mladog čovjeka.”

Mjesto održavanja je Općina Novi Travnik, u četvrtak, 14.10.2021. godine, s početkom u 19.15 sati, uz pridržavanje svih epidemioloških mjera.

U okviru projekta „Igraj odbojku, reci NE drogi, alkoholu i igrama na sreću” je već održan izlet na Vlašić, a planirane su i druge aktivnosti kao što je prezentacija odbojke u školama i turnir u odbojci, koji će biti održani u narednom periodu.

Projekt je podržan od strane Federalnog ministarstva obrazovanja i znanosti, priopćeno je iz OK Victory Novi Travnik.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU