Sve spremno za otvaranje manifestacije ‘Dani šljive’ u Gradačcu

Ovogodišnji 48. međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene industrije “Dani šljive” u Gradačcu bit će održan od 25. do 28. augusta 2021. 

Organizaciju tog sajamskog događaja sa dugogodišnjom tradicijom, preuzima Grad Gradačac, a suorganizator će ove godine u Sportskoj dvorani “Skenderija” biti U.D.”Boms-expo”.

“Dani šljive” u Gradačcu je manifestacija koja je pokrenuta davne 1969. i koja je godinama postala jedna od najvažnijih manifestacija na području TK. Kroz vrijeme se mijenjala, a Grad Gradačac ove godine je odlučio da se vrati tradicionalnim korijenima.

Direktor firme Boms Expo Gračanica Nedžad Nuhanović istakao je da će prisutni moći i da kupe šljivu i proizvode od šljiva, ali i da sve prisutne očekuje i mnogo drugog bogatog sadržaja.

Sajam “Dani Šljive” nastavlja se s ciljem obavljanja djelatnosti priređivanja sajma poljoprivrede i prehrambene industrije u Gradačcu, kao i drugih sajmova i izložbi te za obavljanje djelatnosti promocije i međusobnog boljeg povezivanja poduzetništva Grada Gradačca i poduzetništva čitavog Tuzlanskog kantona, Federacije BiH i cijelog državnog prostora BiH kao i privrednih subjekata iz šireg prekograničnog okruženja.

Kroz organizaciju sajamske manifestacije i široko partnerstvo želi se pozitivno utjecati na privredni razvoj i stvaranje pozitivne poduzetničke klime, na povećanje konkurentnosti privrednog sektora, na bolje međusobno povezivanje privrednih subjekata, na intenziviranje promocije privrede, na privlačenje ulaganja, kao i na stvaranje jasne spoznaje o vlastitim snagama i privrednim vrijednostima, najavili su organizatori. 

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU