Sve spremno za predstojeću sezonu grijanja/ Unis-Energetika, podružnica Travnik potražuje preko tri miliona KM dugovanja

Unis-Energetika, podružnica Travnik spremna je za predstojeću sezonu grijanja. Kako je za travnik.ba kazao Enver Smajić, direktor Unis-Energetike, podružnica Travnik  u proteklom ljetnom periodu radili su na remontima i sanacijiama kvarova i  nedostataka koji su uočeni tokom prošle sezone grijanja.

“Remonti su realizovani u dvije faze, a ono što je karakteristika ove godine jeste da smo izvršili zamjenu jednog velikog cjevovoda i povećali profil na dionici koja je građena 1972. godine, a uložili smo cirka 450 hiljada KM,” kazao je Smajić.

Svjedoci smo problemi i poteškoća u radu rudnika u našoj zemlji, što se kako je kazao direktor Smajić odrazilo značajno i na proizvodnju uglja koja nije na zadovoljavajucem nivou, odnosno u skladu sa potrebama tržišta.

“Bilo je štrajkova, pojedini rudnici su smanjili proizvodnju, a imaju obaveze prema Elektroprivredi što nas dovodi u nepovoljniji položaj kada je u pitanju obezbjeđenje energenta. Sada plaćamo ugalj unaprijed da bi isti dobili. Zbog toga apelujem na građane da izmire svoje obaveze i dugovanja. Na današnji dan od građana  i privrednih subjekata potražujemo preko 3 miliona KM, zato smo počeli i sa isključenjima najvećih dužnika,” dodaje Smajić.

Cijenu grijanja diktira cijena energenta na tržištu, za sada promjena nema, stoga će korisnici Unis-Energetike u Travniku nastaviti plaćati ovu uslugu po istoj cijeni kao i predhodnih godina ( za domaćinstva cijena grijanja je 1,54 po kvadratu + PDV).

Dakle sve je spremno za pokretanje postrojenja i stavljanje sistema grijanja u funkciju. Tople radijatore građani Travnika mogu očekivati od 15. oktoba, a i ranije ukoliko bude zabilježen osjetan pad temperatura.  Sezona grijanja traje sve do 15. aprila.

 Iz Unis-Energetike su pozvali građane koji imaju zaostale, neplaćene račune iz proteklog perioda da izmire svoje obveze i tako doprinesu uspješnoj sezoni i kvalitetnom grijanju.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU