20.5 C
Sarajevo
Petak, 2 lipnja, 2023

Sve spremno za predstojeću sezonu grijanja/ Unis-Energetika, podružnica Travnik potražuje preko tri miliona KM dugovanja

Unis-Energetika, podružnica Travnik spremna je za predstojeću sezonu grijanja. Kako je za travnik.ba kazao Enver Smajić, direktor Unis-Energetike, podružnica Travnik  u proteklom ljetnom periodu radili su na remontima i sanacijiama kvarova i  nedostataka koji su uočeni tokom prošle sezone grijanja.

“Remonti su realizovani u dvije faze, a ono što je karakteristika ove godine jeste da smo izvršili zamjenu jednog velikog cjevovoda i povećali profil na dionici koja je građena 1972. godine, a uložili smo cirka 450 hiljada KM,” kazao je Smajić.

Svjedoci smo problemi i poteškoća u radu rudnika u našoj zemlji, što se kako je kazao direktor Smajić odrazilo značajno i na proizvodnju uglja koja nije na zadovoljavajucem nivou, odnosno u skladu sa potrebama tržišta.

“Bilo je štrajkova, pojedini rudnici su smanjili proizvodnju, a imaju obaveze prema Elektroprivredi što nas dovodi u nepovoljniji položaj kada je u pitanju obezbjeđenje energenta. Sada plaćamo ugalj unaprijed da bi isti dobili. Zbog toga apelujem na građane da izmire svoje obaveze i dugovanja. Na današnji dan od građana  i privrednih subjekata potražujemo preko 3 miliona KM, zato smo počeli i sa isključenjima najvećih dužnika,” dodaje Smajić.

Cijenu grijanja diktira cijena energenta na tržištu, za sada promjena nema, stoga će korisnici Unis-Energetike u Travniku nastaviti plaćati ovu uslugu po istoj cijeni kao i predhodnih godina ( za domaćinstva cijena grijanja je 1,54 po kvadratu + PDV).

Dakle sve je spremno za pokretanje postrojenja i stavljanje sistema grijanja u funkciju. Tople radijatore građani Travnika mogu očekivati od 15. oktoba, a i ranije ukoliko bude zabilježen osjetan pad temperatura.  Sezona grijanja traje sve do 15. aprila.

 Iz Unis-Energetike su pozvali građane koji imaju zaostale, neplaćene račune iz proteklog perioda da izmire svoje obveze i tako doprinesu uspješnoj sezoni i kvalitetnom grijanju.

Koliko je koristan ovaj tekst?

Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

Kako ovaj članak smatrate korisnim...

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU