Luksuzni terenci danas su stvar prestiža, a sada im se pridružila i ova, u svim segmentima, poboljšana “lada”.

“Lada niva” je jedan od najdugovječnijih i najboljih terenaca na svijetu, a pojam luksuza kod nje se svodi na mogućnost naknadne ugradnje klime i serva, ili pak otvaranja prtljažnika iznutra. No čak i to je izvedeno nespretno ne mareći za ergonomiju, pa je ručica za otvaranje gepeka iza sjedala vozača na bočnom panelu. Za korisnike “nive” to je nebitno, jer oni, u pravilu, traže izdržljivo radno vozilo, koje će ih odvest na najnegostoljubivije terene, tamo gdje luksuzni terenci slavnih korijena mogu ići samo na posljednje putovanje u vječna lovišta.

Da može i drugačije pokazali su jermenski zaljubljenici u automobile. Silueta “nive” i dalje je prepoznatljiva, ali vozilo je dobilo puno više nego što bi ozbiljniji proizvođači pripremili za svoj model u tzv. redizajnu. Atraktivna svjetla, proširenja blatobrana i moderni dizajn aluminijskih felgi na vrhu su popisa kojem ćemo pridružiti četverostruki auspuh.

Još radikalnije novosti kriju se u kabini. BMW serije 3 (E36) je bio donor kožnih sjedišta, sada s grijanjem i električnim podešavanjem, a promijenjena je i cijela centralnaa konzola. Ploča s instrumentima je dobila zaslon u boji, centralnu poziciju dobio je danas uobičajeni zaslon infotainmenta. Posebno vesele razrađenost prerade, koja uključuje brojne detalje – od ručica vrata, pa do, naprimjer, LED rasvjete prtljažnika.

faktor.ba

Komentari

avatar
  Pridruži se  
Obavijest o