Naslovnica Tech Gadget Xiaomi pokazao svoj sklopivi telefon, može izgledati kao tablet

Xiaomi pokazao svoj sklopivi telefon, može izgledati kao tablet

PODIJELI

Kineska kompanija Xiaomi otkrila je svoj prvi sklopivi telefon u kratkom videu koji prikazuje uređaj koji može izgledati kao tablet, čime su potvrđene glasine o ovom mobitelu.

oglasi

Suosnivač i predsjednik Xiaomija Lin Bin postavio je jednominutni video na Weibo, zajedno s nekoliko detalja o sklopivom mobitelu.

Kada je rasklopljen, obje strane uređaja mogu biti presavijene unazad kako bi se transformisale iz tableta u kompaktni telefon. Za razliku od drugih sklopivih telefona, ovaj sistem izgleda dosta praktičnije, kažu stručnjaci za The Verge.

Bin otkriva i da je uređaj u videu jednostavno inžinjerski model. On kaže kako je Xiaomi uspio prevazići niz tehničkih problema kao što su fleksibilna tehnologija preklapanja ekrana, tehnologija sklopivog vratila s pogonom na sva četiri točka, fleksibilna tehnologija pokrivanja i MIUI adaptacija.

Xiaomi je, čini se, prilagodio svoj MIUI softver za sklopivi telefon. U videu se može vidjeti kako se sadržaj reproducira na uređaju dok ga Bin sklapa iz tableta u telefon.

Informacije o Xiaomijevom sklopivom telefonu procurile su ranije ovog mjeseca, a Kinezi ističu kako su spremni takmičiti se s uređajima kao što je Samsungov prototip sklopivog telefona te sklopivi uređaj kompanije Royole. Huawei također planira lansirati sklopivi uređaj, a Lenovo je ranije nagovijestio da radi na savitljivim telefonima.

Nije poznato kada će se Xiaomijev sklopivi telefon zvanično naći na tržištu, kao ni koliko će koštati, ali Mobile World Congress počinje za mjesec kada će biti poznato puno više detalja o sklopivim uređajima.

Klix.ba