Uloge u igrama sve su atraktivnije, no mnogo je glumaca za koje je teško pogoditi da su bili u igrama, a razlozi zbog kojih su ovdje završili jednako su zabavni

Kevin Spacey, Ellen Page, Willem Dafoe samo su neki od holivudskih zvijezda koje su posljednjih godina glavnim likovima najpopularnijih igara posudili svoj lik i djelo. Kako se danas gomila filmova svode na snimanje pred zelenim ekranom i motion-capture tehnologiju, gluma za film ili igru i nije toliko različita. No, osim njih velik je broj onih koji su igrama uglavnom posuđivali glas i vjerojatno za mnoge od njih niste znali da su u igri.

Michael Fassbender (Fable 3) – Ovaj serijal angažirao je ranije brojne engleske glumce, no za treći nastavak iz 2010. godine okrenuli su se njemačkom glumcu koji je dao glas glavnom negativcu Loganu.

Matthew Perry (Fallout: New Vegas) – Slavni glumac iz Prijatelja velik je fan Fallout serijala, što je otkrio dok je 2009. godine promovirao svoj film Ponovno 17. Autori igre to su pročitali i ponudili mu da posudi svoj glas Bennyju, jednom od antagonista ove igre.

Haley Joel Osment (Kingdom Hearts) – Kao dječak proslavio se ulogom u Šestom čulu, no ta slava nije potrajala do danas. Ipak, Osmenta su angažirali da posudi svoj glas u engleskoj verziji Nintendo igre Kingdom Hearts, a to je nastavio raditi kroz sljedećih devet nastavaka.

Dennis Hopper i Billy Bob Thornton (Deadly Creatures) – U igri za Nintendo Wii igrači su mogli igrati kao škorpion ili tarantula i boriti se protiv ostalih smrtonosnih stvorenja. Oskarovci su ovdje dali glasove ljudskim likovima koji su u lovu na blago iz američkog Građanskog rata naletjeli na životinje.

Susan Sarandon (Dishonored) – Popularna glumica u ovoj igri iz 2012. nema čak ni glavnu ulogu, već daje glas Granny Rags, slijepoj starici koja zadaje razne zadatke, a na suradnju se odlučila jer je igra omogućila i da se završi potpuno nenasilno. Inače u ovoj su igri glasove posudili i Lena Heady, Michael Madsen te Chloë Grace Moretz.

Cara Delevingne (GTA 5) – Nizu slavnih zvijezda koje su surađivale na GTA serijalu pridružila se i manekenka i sve popularnija glumica koju ćemo gledati u filmu Suicide Squad. U GTA daje glas jednoj od voditeljica radijskih postaja koje možemo slušati.
Will Arnett (Call of Duty) – Lani smo kao glavnu zvijezdu COD-a imali Kevina Spaceyja, no zvijezda serije Prikraćeni (Arrested Development) svoj je glas posudio još 2009. za Modern Warfare 2.

Eliza Dushku (Wet) – Bila je ubojica vampira, ali i jedna od lutaka u seriji ‘Kuća lutaka’ i to je iskustvo u borbama pomoglo da u igri Wet udahne život plaćenici Rubi Malone. No, igra iz 2009. doživjela je samo jedan nastavak.

Steve Carell (Outlaw Golf) – Zvijezda serije ‘U uredu’ 2002. je u igri Outlaw Golf posudio svoj glas komentatoru ove igre u kojoj je uz golf naglasak bio i na humoru. No, na nastavku je odbio surađivati.

John Goodman (Rage) – Autori pucačine iz 2011. godine dizajnirali su lika koji ih je podsjetio na Waltera Sobchaka iz Velikog Lebowskog kojeg je glumio John Goodman. Glumac je pristao i posudio glas Danu Hagaru koji igrače uvodi u ovaj postapokaliptični svijet.

24sata.hr