Sve je počelo prije 11 godina kada je Blizzard Entertainment izdao prvu igru, nasljednika vrlo popularnog Warcrafta iz ‘90-tih, a sljedeće godine stiže nam i film

Jedna od najpopularnijih MMORPG (masivni multiplayer) igara današnjice za koju uskoro izlazi i film, World of Warcraft, na današnji je dan prije 11 godina izašla na tržište i zaludila milijune vjernih fanova diljem svijeta.

Oni koji su pratili World of Warcraft od samih početaka sjećaju se velikih akcija i napada koji su obilježili početke ove igre. Temple of Ahn'Qiraj, Molten Core (raid koji je u međuvremenu doživio remake), “40-man raid”, Zul'Gurub i Swift Zulian Tiger koji se više ne može lootati u igri, su pojmovi kojih se igrači WoW-a sjećaju, a noviji igrači rado slušaju priče o njima.

Iako je Warcraft u početku činio puno manju zajednicu i možda je igra nekima bila uzbudljivija baš iz tog razloga jer su bili prvi “stanovnici Azerotha” te nisu imali toliku pomoć raznih vodiča na YouTubeu, WoWHeadu i ostalim stranicama, Warcraft i dalje ima status jedne od najigranijih online igara na svijetu.

A sve je počelo prije 11 godina kada je Blizzard Entertainment izdao prvu igru, nasljednika vrlo popularnog Warcrafta iz ‘90-tih. Otad su u igru uvedene nove rase, nove uloge, svjetovi su se proširili, a gameri i ove, kao i svake godine, mogu dobiti poseban achievement i prigodan poklon od Blizzarda ako se unutar dva mjeseca slavlja ulogiraju na svoj account.

Nakon prvotne igre Warcraft je dobio još pet ekspanzija i prikupio je milijune obožavatelja diljem svijeta.

24sata.hr