Teretni voz udario putničko vozilo, jedna osoba poginula

teretni voz udario putničko vozilo, jedna osoba poginula


Foto: Ilustracija

Nesreća se dogodila oko 8.00 sati, a na putničko vozilo naletio je teretni voz koji je saobraćao na relaciji Doboj – Omarska

Vozač automobila poginuo je jutros kada je teretni voz naletio na njegovo vozilo na putnom prelazu između stanica Prisoje – Ukrina prema manastiru Stuplje, saopšteno je iz Željeznica Republike Srpske.

Nesreća se dogodila oko 8.00 sati, a na putničko vozilo naletio je teretni voz koji je saobraćao na relaciji Doboj – Omarska.

Mašinovođa je uvidjevši vozilo davao zvučne signale upozorenja, ali se tragedija nije mogla izbjeći, jer je vozilo ostalo na putnom prelazu, navode iz ŽRS.

Ovaj putni prelaz osiguran je trouglom preglednosti i “Andrejevim krstom”.

Na mjestu nesreće nalaze se ekipe Hitne pomoći, vatrogasci, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, javni tužilac, republički inspektor i članovi Komisije za vanredne događaje ŽRS.

U toku je uviđaj, a putnici iz putničkih vozova Doboj – Banja Luka i Banja Luka – Doboj na svoja odredišta biće prevezeni organizovanim kombi prevozom ŽRS.

“Željeznice Republike Srpske izražavaju duboko žaljenje zbog tragedije koja se dogodila i porodici nastradalog upućuju iskreno saučešće”, ističe se u saopštenju.

Iz ŽRS-a apeluju na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajnu signalizaciju i budu oprezni pri prelasku preko pruge.

“Obavezno je da se zaustave ispred putnog prelaza, kako bismo izbjegli tragedije zbog kojih iskreno žalimo”, dodaju u Službi za informisanje ŽRS-a.spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU