Tokom vikenda u Bosni dugotrajna magla, na planinama i u Hercegovini sunčano

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH u subotu, 19. decembra, u većem dijelu Bosne će preovladavati dugotrajna magla.

Sunčanije će biti u Hercegovini, te na jugozapadu Bosne i na planinama. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 2°C, na jugu zemlje od 3 do 7°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 7°C, u sunčanijim područjima od 9 do 14°C.

Identične vremenske prilike očekuju se i posljednjeg dana vikenda, u nedjelju, 20. decembra. U većem dijelu Bosne će preovladavati dugotrajna magla ili niska naoblaka. Sunčanije će ponovo biti u Hercegovini, na jugozapadu Bosne i na planinama. Vjetar slab promjenljivog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 3°C, na jugu zemlje od 3 do 7°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 7°C, u sunčanijim područjima od 9 do 14°C.

I prvog radnog dana iduće sedmice, u ponedjeljak, 21. decembra neće biti ozbiljnijih promjena. U većem dijelu Bosne će preovladavati dugotrajna magla ili niska naoblaka. Sunčanije u Hercegovini, jugozapadu Bosne i na planinama. Vjetar slab promjenljivog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 3°C, a na jugu zemlje do 7°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 7°C, u sunčanijim područjima od 9 do 14°C, saopćeno je iz FHMZBiH.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU