-0.1 C
Sarajevo
Subota, 29 siječnja, 2022
Još

    Topla i ukusna čorba: Uštedite vrijeme i napravite savršen ručak

    Topla i ukusna čorba je sastavni dio domaće kuhinje i vrlo rado je viđena na stolovima za ručak

    Radi se o jeftinim i jednostavnim jelima, a pogledajte ovaj recept za čorbu

    Topla i ukusna čorba, sastojci

    • 400 gr junećeg mesa
    • 1 glavica crna luka
    • 2 čehna bijelog luka
    • 2 šargarepe
    • 100 gr celera
    • 500 gr krompira
    • 2 dcl soka od paradajza
    • 1 dcl bijelog vina
    • 1 list lovora
    • so mljeveni biber
    • mljeveni korijander
    • 1 kašika mljevene crvene paprike
    • ulje
    • 7 dcl vode
    • Za noklice
    • 1 jaje
    • so
    • 4 kašike gazirane vode
    • 5-6 kašika brašna

    Priprema:

    - Oglašavanje -

    U ekspres loncu na 2-3 kašike ulja pržiti meso na kocke, dodati sjeckan bijeli i crni luk, šargarepu na kolutiće, celer na kocke, dodati 1 dcl bijelog vina pržiti 2-3 minuta da vino ispari, pa dodati krompir isječen na kocke, 1 kašiku mljevene crvene paprike, so, mljevenog bibera, korijandera, dodati 2 dcl soka od paradajza i 1 list lovora.

    Naliti sa 5 dcl vode i kuhati 30 minuta. Za to vreme napraviti noklice da stanu. U posudu staviti 1 jaje, so, 4 kašike gazirane vode i 5-6 kašika brašna. Kad se gulaš skuha otvoriti lonac, dodati 2 dcl tople vode. Malom kašičicom umočenom u gulaš vaditi smjesu za noklice spustati u gulaš i kuhati 10 minuta.

    (Preuzeto sa: zanimljivosti55.com)

    Koliko je koristan ovaj tekst?

    Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

    Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

    Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

    Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

    Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

    DRUGI UPRAVO ČITAJU
    spot_img
    TRENUTNO POPULARNO