TRAVNIK / Evo kako će se saobraćati kroz Bosansku ulicu nakon Nove godine

Preko hiljadu građana općine Travnik putem ankete dalo je podršku projektu zatvaranja Bosanske ulice za saobraćaj i pretvaranju iste u pješačku zonu. Naime, inicijativa za ovaj projekta podnesena je prije dvije godine, a nakon ispunjavanja svih potrebnih uslova, nedavno se krenulo intenzivnije raditi na ovom pitanju.

Građani su pozitivno glasali i za dodatno uređenje Bosanske ulice. Odnosno smatraju da ista treba biti obogaćena novim sadržajima za pješake kao što su klupe, wifi zone, dječija igrališta, i sl. Također su podržali i to da se postave označene turističke infozone s podatcima o kulturnohistorijskim spomenicim a i bitnim lokacijama u Travniku.

Kada su u pitanju privrednici, od ukupno 109 privrednih subjekata 55 je ispunilo upitnik. Na pitanje, u kojoj mjeri će formiranje pješačke zone u Bosanskoj ulici poboljšati poslovanje vašeg privrednog subjekta: 31.5 % je zaokružilo odgovor „u velikoj mjeri“.

Konačna odluka je ta da se treba izraditi elaborat o organizaciji saobraćaja u ovom dijelu grada. Do tada, vraćamo se na stari rezim saobraćanja.

Naime, od petka (1. januar) Bosanska ulica se vraća na stari režim zatvaranja, radnim danima i subotom od 18 do 24 sata, a nedjeljom od 00 do 24 sata. Ova odluka na snazi je do izrade elaborata kojim bi se regulisao saobraćaj, a nakon toga moglo bi uslijediti potpuno zatvaranje ulice za saobraćaj i pretvaranje u saobraćajnu zonu.

https://www.facebook.com/Kanal6HD/videos/215207203603677

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU