Travnik/ Nakon „Sedmice društvene odgovornosti“ Općina identifikuje kritične tačke i poduzima prve korake na unapređenju

Izuzetan odziv i angažman građana u okviru „Sedmice društvene odgovornosti“ pokazali su i identifikovali određene kritične tačke i odgovornosti kao i činjenicu da građani Travnika vole svoj grad i vjeruju u sve aktivnosti u kojima su partneri.

Kompletan uvid u urađeno imaćemo nakon izvještaja koordintaora za rad sa mjesnim zajednicama  koji treba da identifikuje, kako probleme tako i  mjere koje se moraju poduzeti.

Međutim, jasno je već sada da građani vole šetnicu i biciklističku stazu prema Gospinom vrelu te je Općina već organizovala  odgovornost njenog održavanja i obezbijedila  korpe za smeće koje će sutra biti postavljene pored svake klupe na tom području .

Pored toga, šetnica za Vilenicu kao prostor koji je važan građanima Travnika dobiće tri klupe.

Teritorijalnoj  vatrogasnoj  jedinici Travnik i Dobrovoljnim  vatrogasnim  društvima Nova Bila, Turbe i Vitovlje načelnik Dautović uručiće ručne kosilice ( trimere) koji će biti u funkciji građanima.

Problem sa napajanjem vodom područja mjesne zajednice Nova Bila riješen je nabavkom pumpe za vodu u JKP „Trebišnjica“ a ovih dana biće podijeljene kante za nekoliko školskih ustanova za prikupljanje plastične ambalaže u cilju preventivnih i edukativnih aktivnosti djece.

Naravno, ovo je samo početak i želja Općine da pokaže svoju zahvalnost građanima na njihovoj spremnosti da se uključe u akciju koju je pokrenuo načelnik ali i da pokažemo odgovornost prema željama građana da učestvuju u razvoju svog grada.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU