Izmjene u odvijanju saobraćaja na području centra Travnika ponovno su zbunile vozače ili bolje rečeno mnogo je onih koji uopće ne obraćaju pažnju na saobraćajne znakove, nego jednostavno voze “rutinski” gradskim ulicama.

Posebno upozoravamo vozače na ponovnu izmjenu saobraćajne signalizacije kod Tarabovca, odnosno dvije ulice oko zgrade “Đerdan”, ulice Donja Mahala i Erika Brandisa. Navedene dvije ulice ponovno su jednosmjerne.

Podsjetimo, u okviru kapitalnih investicija Općine Travnik za 2018 godinu, u oktobru mjesecu prošle godine započela je realizacija projekta totalne rekonstrukcije ulice Donja Mahala, gdje je planirano uređenje ulice, trotoara i pripadajućeg parking prostora. Radovima rekonstrukcije obuhvaćena je kompletna ulica Donja mahala, koja se proteže od glavne ulice Bosanske do ulice Erika Brandisa. Dio radova je urađen, stoga je ulica puštena u jednosmjerni promet kao što je to bilo i ranije prije rekonstukcije. Vrijednost kompletnog projekta iznosi oko 75.000 KM.Komentari

avatar
  Prati komentare na ovaj članak  
Obavijest o