Trenutno nema prijavljenih šteta nakon jakog zemljotresa na području Zenice

Zemljotres jačine 4,3 stepena prema Richterovoj skali, prema zvaničnim podacima Evropsko-mediteranskog seizmološkog centra, nije napravio veće štete na objektima u Zenici, a na svu sreću nije bilo ni povrijeđenih građana.

Ova informacija potvrđena je za Klix.ba iz Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona. Dežurni operativni je kazao da je u konsultacijama s policijskim stanicama na području kantona dobio informacije da je stanje uredno i da nema prijava građana.

Prijave o štetama i povredama nisu dobili ni u Kantonalnoj upravi civilne zaštite Zeničko-dobojskog kantona. Epicentar zemljotresa zabilježen je nedaleko od mjesta Nemila koje se nalazi 20 kilometara od Zenice, na dubini od deset kilometara.

Na svu sreću štete nije bilo ni u jamama Rudnika mrkog uglja Zenica, a rudari su nam krajem smjene kazali da su čuli samo huk uslijed zemljotresa te da nije bilo nikakve štete niti obrušavanja.

Podsjetimo, na području Zenice oko 13:30 sati zabilježen je zemljotres jačine 4,3 stepena po Richteru, koji je izazvao nestanak električne energije u pojedinim mjestima, ali i veliku paniku kod građana, piše klix.ba.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU