Turistička zajednica KS i USAID zajednički za oporavak i razvoj turizma (VIDEO)

Turisitička zajednica Kantona Sarajevo i Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) danas su u Sarajevu potpisali “Zajednički plan implementacije oporavka i razvoja turizma u Kantonu Sarajevo”.

Na pres-konferenciji upriličenoj tim povodom istaknuto je da je cilj tog plana saradnja na ubrzanju oporavka turističkog sektora na predpandemijski nivo, stvaranju novih radnih mjesta, te širenju uloge TZKS kao efikasne organizacije za turistički razvoj i marketing.

Također, planirano je i popravljanje efikasnosti i dosega promotivnih aktivnosti TZKS i jačanju uloge Sarajeva kao centra turističkih aktivnosti u okolnim regijama.

Predsjednik Povjerenstva TZKS Kenan Magoda izjavio je da tim projektom nastoje izraditi plan s ciljem transformacije marketinških aktivnosti Turističke zajednice KS.

– Osim toga, nastojat ćemo usmjeriti investicije koje će biti vođene transparentnije, efikasnije i u skladu s misijom organizacije – rekao je Magoda.

Direktor projekta “USAID Turizam” Ibrahim Osta naveo je da Kanton Sarajevo privlači najveći broj dolazaka i noćenje u BiH, kao i da posjeduje niz turističkih resursa koji mu omogućavaju da bude cjelogodišnja destinacija.

Ministar privrede KS Adnan Delić izrazio je nadu da će projekt postići zacrtane ciljeve, budući da je turizam jedna od najvažnijih grana privrede u tom kantonu.

Zajedničkim planom implementacije određene su uloge i odgovornosti, te osigurana efikasna provedba dogovorenih programa. 

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU