Pogledajte pravi turski sutlijaš po receptu turskih majstora
Sastojci
- 6 šolja vode
- 2 solje pirinać
- 3 solje mlijeka
- 15 s.k. šećera
- 2 vanilin šećer
- 1 puding vanile
- cimet, ako volite
Priprema
Stavite vodu da vri, pa kad zavri, dodajte pirinać i mješajte da ne zagori. Kad je skoro gotov, dodajte mlijeko, šećer i vanilin šećer.
Prije nego što bi izvadili, no još uvijek da bude rijedak, dodajte promješan sa malo mlijeka puding. Kratko vratite na ringlu da udari jedan ključ i to je to….
Vreli sutlijaš stavite u mokre posudice, ako volite odozgo stavite cimeta (kanelu) ako ne lijepo miriše na vanilu i bez njega.
Posluživanje
Može se dodati i suvo grozđe, izvorni recept je sa njim.
(Preuzeto sa: receptispotpisom.info)
..