Četvrtak, 5 kolovoza, 2021

Tuzla će dobiti savremeni stambeno-poslovni objekat, vrijedan milijardu KM

Gradsko vijeće Tuzla u petak je na sjednici usvojilo regulacioni plan Irac-Jug na prostoru bivše Livnice čelika u Tuzli.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -

Tokom rasprave, prezentiran je idejni projekat stambeno-poslovnog kopleksa radnog naziva ‘Crystalico’. Na sjednici je istaknuto da usvajanje regulacionog plana otvara vrata za investiciju vrijednu milijardu maraka.

Holandski investitori su zajedno sa vlasnikom prostora Livnice odlučili da izgrade poslovno-stambeni kvart u Tuzli. Gradnja ovog jedinstvenog i savremenog stambeno-poslovnog kompleksa bi mogla početi već ove godine i trajala bi pet godina.

Tuzla će dobiti savremeni stambeno-poslovni objekat, vrijedan milijardu KM

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -

U prilogu možete pogledati video prezentaciju projekta i saznati kako će zapravo izgledati luksuzni poslovno – stambeni kompleks na prostoru nekadašnje Livnice.

Kroz kompleks bi prolazila saobraćajnica koja bi povezivala sjevernu i južnu magistralu, a u sklopu koje bi bio izgrađen i kružni tok. Ovaj  kompleks bi trebao imati toranj od 43 sprata. U sklopu stambeno-poslovnog centra bit će restorani, saloni, dječija igrališta kao i uređene saobraćajice.

Investicija, vrijedna milijardu KM, prilika je i za otvaranje novih radnih mjesta u Tuzli.

˝Put od 70.000 korakak počinje prvim korakom. Danas je grad učinio veliki korak usvajanjem regulacionog plana kojim su stvoreni uvjeti da primimo najveću poslijeratnu investiciju u Bosni i Hercegovini. I to ovdje u Tuzli. Ja vjerujem da nema ništa što se neće desiti ako se dobro zasanja˝, izjavio je gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

tntportal.ba/rtv7

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -

2 KOMENTARI

0 0 Glasovi
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
2 Comments
S najviše glasova
Najnovije Najsstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
- Oglašavanje -

Vijesti danas