U akciji ‘Koridor’ uhićeno osam osoba

U nastavku operativne akcije „Koridor”, pretresom na području Bijeljine, Brčkog, Ugljevika i Doboja, pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u kaznenom postupku, predmeti koji potječu iz izvršenja kaznenog djela te određena količina streljiva.

Osumnjičene osobe se terete da su, od kolovoza do prosinca 2021. godine, organizirano sudjelovale u krijumčarenju tekstilne robe i cigareta, iz Srbije i Crne Gore u BiH, u vrijednosti najmanje pola milijuna konvertibilnih maraka, a koje prethodno nisu prošle carinsku proceduru, priopćeno je iz Granične policije BiH.

Tekstilnu robu su nabavljali na području Turske, Kine, Srbije i drugih država, odnosno cigarete na području Crne Gore, nakon čega su nabavljenu robu krijumčarili preko državne granice iz Srbije u BiH i dalje prodavali na tržištu BiH, na području Bijeljine, Doboja i Brčkog, a najvećim dijelom na tržnici „Arizona”.

Ravnatelj Granične policije BiH Zoran Galić istaknuo je da Granična policija BiH kontinuirano radi na sprječavanju svih oblika prekograničnog kriminaliteta, kao i na presijecanju lanca krijumčarenja cigareta i tekstilne robe te je zahvalio pripadnicima Granične policije i Tužiteljstvu na još jednoj uspješno realiziranoj operativnoj akciji.

Trenutačno je osam osumnjičenih osoba privedeno u službene prostorije Granične policije BiH, gdje će biti obavljena krim-obrada i ispitivanje osumnjičenih. Nakon završene krim-obrade i ispitivanja osumnjičenih, postupajući tužitelj Tužiteljstva BiH će donijeti odluku o daljnjem statusu osumnjičenih osoba.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU