U akciji “Skorpion” uhapšene dvije osobe

Dvije osobe su u četvrtak u Sarajevu uhapšene zbog posjedovanja i prodaje marihuane.

Kako je navedeno i izvještaju MUP-a Kantona Sarajevo policijski službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotreba opojnih droga-Sektora kriminalističke policije, u saradnji sa policijskim službenicima Treće PU i Sektora za policijsku podršku, Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a na osnovu Naredbe Općinskog suda u Sarajevu, izvršili su pretres UR Cafe bar “Skorpion” u Zvorničkoj ulici u Sarajevu.

Tom prilikom je kod vlasnice Š. L. (1976.) pronađeno i oduzeto oko 250 grama suhe zeljaste materije u paketićima pripremljenim za uličnu prodaju, digitalna vaga i pribor za prepakivanje.

Izvršenim pretresom konobara Dž. B. (1984.) pronađena su i oduzeta tri paketića sa suhom zeljastom materijom koja asocira na opojnu drogu marihuanu.

Također je izvršen pretres dva stana sa pratećim prostorijama koja koristi Š. L.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo koje se odnosi na neovlaštenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga) Š. L. i B. DŽ. lišeni su slobode i predati u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode.

Nakon završene kriminalističke obrade, navedena lica su uz službeni izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predata u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo, piše klix.ba.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU