U BiH 28 novozaraženih koronavirusom, potvrđena dva smrtna ishoda

U Bosni i Hercegovini je u posljednja 24 sata od 1.820 testiranih uzoraka zabilježeno 28 novozaraženih koronavirusom. Preminule su dvije osobe.

Poređenja radi, prethodnog dana u Bosni i Hercegovini je registrovano 13 slučajeva zaraze koronavirusom, a testiran je ukupno 1.151 uzorak. Preminule su dvije osobe.

Federacija BiH

U protekla 24 sata, Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljena su 1.434 uzorka, od kojih je 24 pozitivno na SARS-CoV-2.

Novi slučajevi registrirani su u Unsko-sanskom, Srednjobosanskom, Hercegovačko-neretvanskom, Zapadnohercegovačkom, Tuzlanskom i Kantonu Sarajevo.

Do sada je testirano ukupno 745.616 uzoraka, a SARS-CoV-2 je potvrđen kod 134.400 osoba.

U protekla 24h, u Federaciji BiH nije bilo prijavljenih smrtnih ishoda.

Ukupan broj smrtnih ishoda na području Federacije BiH je 5.540.https://www.klix.ba/corona/

Republika Srpska

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 sata, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. apostol Luka u Doboju izvršeno je testiranje 205 laboratorijskih uzoraka, a SARS-CoV-2 potvrđen je kod četiri osobe.

Radi se o ženskim osobama od kojih su tri srednje i jedna starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, tri osobe su iz Bijeljine i jedna iz Sokoca.

U posljednja 24 sata, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su dva smrtna slučaja. Radi se o jednoj muškoj i jednoj ženskoj osobi starije životne dobi iz Prijedora i Teslića.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 64.418 slučajeva koronavirusa, a preminulo je ukupno 3.808 osoba kod kojih je potvrđen test na koronavirus.

U Republici Srpskoj, od koronavirusa, do sada se oporavilo 55.990 osoba, a testirane su ukupno 289.432 osobe.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 29, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 17, a u ostalim bolnicama 12. Na respiratoru su 3 osobe (2 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 1 u ostalim bolnicama).

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 49 osoba, a nadzor je završen kod 193.695 osoba.

Brčko distrikt

U posljednja 24 sata u Brčko distriktu testiran je 181 uzorak na koronavirus. Nisu zabilježeni pozitivni slučajevi.

(Klix.ba)

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU