U BiH 882 novozaraženih koronavirusom, preminulo 16 osoba

U Bosni i Hercegovini je u posljednja 24 sata testirano 2.907 uzoraka na koronavirus od čega su 882 bila pozitivna. Entitetskim zavodima za javno zdravstvo prijavljeno je 16 smrtnih slučajeva.

Federacija BiH

U protekla 24 sata, Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je ukupno 2.040 uzoraka, od čega je 441 pozitivan na koronavirus.

Novi slučajevi registrirani su u svim kantonima u Federaciji BiH.

U protekla 24 sata u Federaciji BiH nije bilo preminulih osoba, dok su dva smrtna ishoda prijavljena retroaktivno.

Republika Srpska

Koronavirus je u Republici Srpskoj u posljednja 24 sata potvrđen kod još 413 osoba od 991 testiranog laboratorijskog uzorka, dok je preminulo 16 zaraženih, saopćio je Institut za javno zdravstvo Republike Srpske.

U posljednja 24 sata preminulo je 11 muškaraca i pet žena srednje i starije životne dobi, od kojih su tri osobe iz Doboja, po dvije iz Banje Luke, Bosanske Gradiške, Laktaša i Gacka i po jedna osoba je iz Prnjavora, Stanara, Srebrenice, Lopara i Rudog.

Iz Instituta napominju da je jučer naknadno prijavljen jedan smrtni slučaj koji se desio u prethodnom periodu, a riječ je o osobi iz Istočne Ilidže.

Brčko distrikt BiH

U Brčko distriktu BiH je testirano 136 uzoraka na koronavirus od čega je bilo 28 pozitivnih. Preminulih osoba nema, a oporavilo se 14 pacijenata. U Brčkom je trenutno 540 aktivnih slučajeva zaraze.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU