U BiH se koristio veliki broj Sky aplikacija, riješit će se mnoga ubistva

u bih se koristio veliki broj sky aplikacija, riješit će se mnoga ubistva


FOTO: Ilustracija

Do sada se pokazalo da svi oni koji su koristili te aplikacije, da je to upravo bilo za kriminalne aktivnosti i za najteža krivična djela – poput ubistva i njihove pripreme, kao i trgovine narkoticima, rekao je Lukač

Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova RS, govorio je danas o dosadašnjim akcijama, koje je okarakterisao kao uspješne jer, kako kaže, većina privedenih je već počela da priča. Osvrnuo se i na Sky aplikacije, korištene za kriminalne aktivnosti, a za kojih kaže da su se u velikom broju koristile i u BiH.

“Tačno je da koristimo određene podatke sa aplikacija koje imamo, ali one nam služe u ovom trenutku kao operativni pokazatelji i ciljevi gdje treba da usmjerimo naše snage i prema kojim licima da bismo došli do krajnjeg rezultata, kako bismo stavili pod kontrolu sve one koji imaju veze sa organizovanim kriminalom, sa trgovinom i zloupotrebom narkotika”, saopštio je medijima, prenosi N1.

Osvrnuo se i na dosadašnje akcije za kojih ističe kako je većina privedenih počela progovarati.

“Mislim da su ove akcije veoma efikasne, što pokazuje i prošla. Za većinu privedenih je određen pritvor, i uglavnom – svi su počeli da pričaju. Imaju mnogo šta da kažu. Nastavak onoga što su oni pričali je upravo ovo danas. I ovih dana sam siguran da će da daju mnogo informacija i policiji i Tužilaštvu. Nastavit ćemo ove akcije i u budućem periodu”, naglasio je ministar unutrašnjih poslova RS.

u bih se koristio veliki broj sky aplikacija, riješit će se mnoga ubistva

Ponovo se osvrnuo na aplikacije korištene za kriminalne aktivnosti.

“Na području BiH koristio se veliki broj Sky aplikacija. Mi još uvijek nismo u posjedu svih tih kriptovanih telefona i ne znamo još uvijek sva lica koja su ih koristila i na koji način. Do sada se pokazalo da svi oni koji su koristili te aplikacije, da je to upravo bilo za kriminalne aktivnosti i za najteža krivična djela – poput ubistva i njihove pripreme, kao i trgovine narkoticima. Na ovaj način vjerujem da ćemo riješiti mnoge neriješene stvari, koje smo imali u ranijem periodu, pa i mnogih ubistava”, naglasio je.

Poručio je da nastavljaju dalje da rade na području čitave RS i da vjeruje da će policija napraviti velike rezultate po pitanju djela koja nisu bila rasvjetljena.Post Views:
124Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU