U Bosni i Hercegovini danas 40 novozaraženih koronavirusom, nema preminulih

U posljednja 24 sata u Bosni i Hercegovini prijavljeno je 40 novozaraženih koronavirusom od 1.911 testiranih uzoraka. Prijavljenih smrtnih slučajeva nije bilo.

U Bosni i Hercegovini je jučer, poređenja radi, registrovano 35 osoba koje su pozitivne na koronavirus, od 1.045 obrađenih testova. Nije bilo smrtnih slučajeva među osobama zaraženim koronavirusom, podaci su nadležnih entitetskih zavoda i Vlade Brčko distrikta.

Federacija BiH

U protekla 24 sata Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je 1.439 uzoraka, od kojih su 34 pozitivna na koronavirus.

Novi slučajevi registrirani su u Hercegovačko-neretvanskom, Tuzlanskom i Kantonu Sarajevo.https://www.klix.ba/corona/

Do sada je testirano ukupno 754.113 uzoraka, a koronavirus je potvrđen kod 134.645 osoba.

U protekla 24 sata u Federaciji BiH nije bilo prijavljenih smrtnih ishoda. Ukupan broj smrtnih ishoda na području Federacije BiH je 5.542.

Republika Srpska

Iz posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 sata je testirano 260 laboratorijskih uzoraka, a koronavirus je potvrđen kod šest osoba.

U istom periodu Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske nije prijavljen nijedan smrtni slučaj.

Do sada su u Republici Srpskoj potvrđena 64.473 slučaja virusa, a ukupno je preminulo 3.809 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona. U Republici Srpskoj su se od ovog virusa do sada oporavile 56.132 osobe, a testirano je 290.945 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 45, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 19, a u drugim bolnicama 26. Na respiratoru su dvije osobe (jedna u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, jedna u drugim bolnicama).

U Republici Srpskoj trenutno je 120 osoba pod zdravstvenim nadzorom, a nadzor je završen kod 193.685 osoba.

Brčko distrikt BiH

U Brčko distriktu je testirano ukupno 212 uzoraka, a nijedan nije bio pozitivan. Također nema ni oporavljenih, a ni umrlih u proteklom danu. Broj aktivnih slučajeva u distriktu je dva.

(Klix.ba)

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU