U Kantonu Sarajevo jučer vakcinisano preko 2.000 osoba

U Kantonu Sarajevo su u toku proteklog dana ukupno aplicirane 2.063 doze vakcina, i to na Zetri 1.636, te 427 na tri novootvorena vakcinalna punkta u domovima zdravlja Vogošća, Ilijaš i Hadžići

I danas se na Zetri nastavljaju “Dani otvorenih vrata”, u okviru kojih je omogućen pristup vakcinaciji svim građanima Kantona Sarajevo iznad 18 godina, bez prethodnih najava.

Također je i na vakcinalnim punktovima u spomenute tri općine omogućeno vakcinisanje stanovnicima ovih lokalnih zajednica, iznad 18 godina, bez prethodne najave.

– Građani moraju doći na revakcinaciju na onaj punkt na kojem su primili prvu dozu – naglašavaju iz Ministarstva zdravstva KS.

Iz tog ministarstva i dalje upućuju poziv i apeluju na građane da se vakcinišu, jer samo tako čuvaju sebe, ali i sve druge oko sebe.

Zajedno sa zdravstvenim ustanovama Ministarstvo zdravstva KS zahvaljuje građanima na saradnji i mole ih da nastave sa poštivanjem svih propisanih higijensko-epidemioloških mjera, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU