Četvrtak, 5 kolovoza, 2021

U nastavku akcije ‘Aperkat’ uhapšene još tri osobe iz Sarajeva

U nastavku operativno-taktičke akcije „Aperkat“, policijski službenici Federalne uprave policije (FUP) su danas pod nadzorom Tužilaštva Kantona Sarajevo, nastavili aktivnosti na dokumentovanju osoba u vezi s krivičnim djelima – organizovani kriminal, neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, nedozvoljena trgovina, krivotvorenje isprave, neovlašteno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -

Osim spomenutih krivičnih djela ovom istragom su obuhvaćene aktivnosti na dokumentovanju krivičnog djela – ubistvo u pokušaju.

U sklopu tih aktivnosti, a na osnovu Naredbe Kantonalnog suda u Sarajevu, izvršeni su pretresi stambenih objekata koje koriste osumnjičeni na četiri lokacije na području Kantona Sarajevo, te su lišene slobode tri osobe iz Sarajeva inicijala F.Š. (1977.), O.H. (1990.) i S.Z. (1997.).

Prilikom pretresa pronađeno je i privremeno oduzeto oružje, municija, te drugi predmeti koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -

Osobe lišene sobode će nakon kriminalističke obrade u Federalnoj upravi policije u zakonskom roku biti predata na dalju nadležnost Tužilaštva KS uz Izvještaj o izvršenim krivičnim djelima, saopćeno je iz FUP-a.

Iz ove agencije podsjećaju da je u sklopu višemjesečne istrage, pored spomenutih, slobode lišeno još 11 osoba iz Sarajeva inicijala A.E. (1991.), A.S. (1998.), J.B. (2001.), D.K. (1974.), Z.D. (1965.), K.K. (1982.) i K.S. (1972.), S.K. (1970.), T.K. (1994.), Dž.K. (1999.) i N.Š. (1991.), kod kojih je prilikom pretresa pronađena i oduzeta određena količina opojne droge „canabis sativa L“, „amfetamin“, „kokain“, drobilica, sredstva za pakovanje i vaganje, mobilni telefonski aparati i sim-kartice, oružje, municija, te drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa predmetnim krivičnim djelima.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
0 0 Glasovi
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Comments
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
- Oglašavanje -

Vijesti danas