U operativnoj akciji ‘Bjegunac’ uhapšeno 13 osoba

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i dalje provode operativnu akciju „Bjegunac“ u okviru koje je do sada na području Bijeljine, Brčko Distrikta Bosne i Hercegovine, Špionice, Pelagićeva i Orašja slobode lišeno 13 osoba, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo organizovani kriminal u vezi s krivičnim djelom neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Tokom dosadašnjih istražnih radnji u predmetu kodnog naziva „Bjegunac“ policijski službenici SIPA-e su otkrili i privremeno oduzeli 82,76 grama opojne droge „kokain“ i 27,19 grama smjese, te 5936.012 grama opojne droge „marihuana“.

Istovremeno, oduzeli su i tri drobilice, jednu vagu, 170 komada sjemenke indijske konoplje, 105 komada  tableta, municiju (82 komada), šest ručnih bombi, dva putnička motorna vozila, 21 mobilni telefon sa pripadajućim SIM karticama, uređaj za ometanje signala, 1.515 eura i 1.500 KM, kao i druge predmete koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Osobe lišene slobode sprovedena su u službene prostorije, nad njima je u toku kriminalistička obrada, saopćeno je iz SIPA-e.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU