Srijeda, 4 kolovoza, 2021

U požaru na sjeverozapadu SAD-a izgorjelo područje veličine Los Angelesa

U američkoj saveznoj državi Oregon, u najvećem aktivnom požaru u zemlji izgorjelo je više od 300.000 hektara, zbog čega je naređena evakuacija tisuća ljudi.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -

Preko 2.000 vatrogasaca bori se s takozvanom vatrom Bootleg – jednim od najvećih požara u povijesti Oregona. Od početka 6. srpnja već je spržio područje veličine Los Angelesa.

To je jedan od više od 80 velikih požara koji bjesne u 13 američkih država, potaknuti vrućinama i jakim vjetrom. Mnogi znanstvenici kažu da klimatske promjene povećavaju rizik od vrućeg i suhog vremena koje će vjerojatno potaknuti šumske požare. Svijet se već zagrijao za oko 1,2 stupnja Celzija od početka industrijske ere, a temperature će rasti ako vlade diljem svijeta ne naprave velike promjene u smanjivanju zagađenja.

Požar Bootleg u Oregonu, nazvan po obližnjem izvoru, prisilio je najmanje 2.000 stanovnika iz uglavnom ruralnih područja da napuste svoje domove, javlja BBC.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -

Do sada je uništeno najmanje 160 domova i zgrada. Vlasti su priopćile da je obuzdana četvrtina opsega požara.

Oregon je američka savezna država na pacifičkom sjeverozapadu te zemlje, području koje je trenutačno najviše pogođeno požarima.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
0 0 Glasovi
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Comments
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
- Oglašavanje -

Vijesti danas