U rijeci Savi kod Odžaka pronađeno tijelo osamdesetpetogodišnjeg muškarca

Tijelo osamdesetpetogodišnjeg muškarca, za kojim se tragalo deset dana, pronađeno je u rijeci Savi kod Odžaka.

Beživotno tijelo osamdesetpetogodišnjeg Save Borojevića iz Donje Dubice kod Odžaka u vodi su uočili pripadnici deminerskog tima Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) iz Orašja, koji su radili na deminerskom zadatku na lokaciji Zorice u općini Odžak.

Potraga je trajala deset dana, a po zahtjevu Kantonalne uprave civilne zaštite Posavskog kantona (Orašje) i Službe za civilnu zaštitu i civilne poslove Općine Odžak, pripadnici  FUCZ u potragu su se uključili 5. maja. 

Četiri vodiča sa tri potražna psa i potrebnom opremom koji su dio specijalizirane jedinice za potrage i spašavanje u ljetnim i zimskim uslovima FUCZ-a, u srijedu su  se uputili u potragu za nestalim muškarcem iz Donje Dubice u Općini Odžak.

Potraga koja je trajala deset dana i u koju su bili uključene policijske patrole, povjerenici civilne zaštite, lovci, ribolovci i porodica nestalog, nije dala rezultate te su se u potragu uključili i pripadnici FUCZ-a.

Nestanak Save Borojevića prijavljen je Policijskoj upravi (PU) Odžak 25. aprila,  kada je biciklom otišao od kuće u nepoznatom pravcu, saopćeno je iz FUCZ-a.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU