U Sarajevu dodijeljene stipendije BBI banke za učenike i studente

Svečana ceremonija dodjele stipendija BBI banke iz Fonda Sheikh Saleh Kamel upriličena je danas u Sarajevu.

Uručen je dio stipendija za učenike i studente, od ukupno 444, a koliko je ove godine stipendista koji zadovoljavaju kriterije za dobitnike s područja Kantona Sarajevo.

Predsjednica Uprave BBI banke Emina Šišić izjavila je da u toj banci smatraju da je ulaganje u obrazovanje dugoročna investicija u društvo u kojem posluju i koja se sigurno vraća, za razliku od nekih drugih investicija.

Istakla je da BBI banka od 2012. radi na projektima direktnog stipendiranja, te je dosad isplaćeno više od šest miliona KM za više od 3.000 stipendista. 

Rektor Univerziteta u Sarajevu prof. dr. Rifat Škrijelj izrazio je iskrenu zahvalnost za dodijeljene stipendije jer ti mladi ljudi, kako je kazao,  predstavljaju stub budućeg razvoja Bosne i Hercegovine.

Ministrica za nauku, visoko obrazovanje i mlade KS Melika Husić-Mehmedović navela je da joj je zadovoljstvo biti na mjestu dobročinstva koje nije prolazno, jer svako osnaživanje mladih ljudi predstavlja trajno dobro. 

Uručenje preostalih stipendija bit će organizirano u narednom periodu po regijama/kantonima odakle dolaze učenici i studenti.

Iz fonda, koji je osnovan na inicijativu BBI banke i filantropa Sheikha Saleha Abdullaha Kamela, osnivača i predsjedavajućeg “AlBaraka”, finansijske i poslovne grupacije, odabranim stipendistima se mjesečno isplaćuju sredstva od 100 dolara, tokom 12 mjeseci.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU