U septembru počinje upis novih polaznika za Brainobrain program za djecu

Upis novih polaznika za program ‘Brainobrain’, međunarodni, edukativno-inovativni program koji razvija cjelokupnu ličnost djeteta, počinje u septembru.

‘Brainobrain’ je, prema riječima master trenerice Vesne Filipović, namjenjen djeci od četiri do 14 godina i koristi NLP i VAK metodu rada.

– To je specifično samo za taj program, a radi se o načinu pozitivnog razmišljanja i razvijanju pozitivne ličnosti kod djece. Djeca tako stiču samopouzanje, liderske vještine, razvijaju timski rad, javni govor i nastup i druge vještine koje su im neophodne za bilo koji poziv kasnije u životu, a koje nažalost kroz naše formalno školsko obrazovanje nisu zastupljene, niti ih škola toliko razvija – kazala je Filipović za Fenu.

Ono što je također specifično za Brainobrain, kako je dodala, jeste da je to dvojezični program gdje se djeca već od prvog dana susreću i s engleskim jezikom. Djeca stiču nova poznanstva, druže se i razvijaju posebnu ljubav prema brojevima i matematici.

U Sarajevu trenutno djeluju četiri Brainobrain centra, i to na području općina Ilidža, Novi Grad, Novo Sarajevo i Centar. Uskoro će biti otvoren još jedan centar u Općini Stari Grad, kao i centri u Tuzanskom kantonu, a planirano je i daljnje širenje na prostoru Bosne i Hercegovine.

Brainobrain je danas na Ilidži u Centru za mlade Spajalica okupio dvije grupe, predškolsku i grupu nešto starijih polaznika na višim nivoima.

–  U  maloj, predškolskoj grupi, tkz. Little Bobsi su polaznici Brainobraina koji još nisu krenuli u školu, a već su naučili pisati i računati. A druga starija grupa su polaznici na višim nivoima koji su već usvojili metode računanja i upotrebe abakusa – navela je Filipović.

Najveći uspjeh ovog programa znanja je zadovoljstvo djece i ponos roditelja. Mevlida Bandić, majka dvije djevojčice koje su polaznice ovog programa, izjavila je da im je Brainobrain uveliko pomogao u postizanju uspjeha u redovnom školovanju. Starija djevojčica je na sedmom nivou, mlađa na šestom i obje se raduju novim časovima.

– Kao roditelj sam prezadovoljna, moje djevojčice su naučile da lakše savladavaju školsko gradivo, posebno kada je riječ o matematici. Veoma su važni i kreativni časovi, djeca razvijaju svoju maštu, šire vidike  i mnogo toga nauče – rekla je Bandić.

Ajla i Lejla Omerović su polaznice Brainobrain programa, a njihova majka Merima se slaže da se radi o izvrsnom programu koji potiče razvoj kreativnosti. Starija kćerka Lejla koju zovu mala šampionka, već je učestvovala na međunarodnom takmičenju gdje je za svoje pokazano znanje osvojila pehar.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU