U TK nema velikog pomaka u vakcinaciji posljednjih sedam dana

Koordinaciono tijelo Vlade Tuzlanskog kantona za praćenje stanja i mjera koje su poduzete protiv pandemije na sastanku je saopćilo da je epidemiološku situaciju u protekloj sedmici obilježio kontinuirani pad broja oboljelih od Covid 19. 

Tokom posljednjih sedam dana zabilježena su 43 smrtna slučaja, dok je broj hospitaliziranih osoba (mada u padu) i dalje veoma visok, kazao je ministar zdravstva Tuzlanskog kantona Božo Jurić.

Naglasio je da je, iako se epidemiološka slika popravlja, i dalje neophodan oprez i poštivanje mjera koje su na snazi. Potvrđen je 361 slučaj obolijevanja te je srazmjeno manji broj onih koji su testirani.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo TK, u posljednjoj sedmici aplicirano je ukupno 6.000 doza vakcina i uglavnom se radi o revakcinaciji.

Veliki pomak u odzivu na vakcinaciju nije zabilježen ni u Domu zdravlja Tuzla, gdje je samo 169 osoba vakcinisano prvom dozom u posljednjih sedam dana. Na području Tuzle dosad je upotrijebljeno 70.000 vakcina, od čega u posljednjoj sedmici 1.329 i uglavnom je riječ o trećoj dozi, saopćeno je iz Ureda za zajedničke poslove kantonalnih organa TK.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU