U Vladi ZDK upriličen prijem za reprezentativce u sjedećoj odbojci

Premijer Zeničko-dobojskog kantona Mirnes Bašić upriličio je prijem za članove Reprezentacije BiH u sjedećoj odbojci iz ovog kantona – odbojkaše Nizama Čančara, Edina Džinu i Armina Šehića te vršioca dužnosti predsjednika Saveza sjedeće odbojke BiH Hajrudina Zekića.

Reprezentacija BiH u sjedećoj odbojci na nedavno održanom Evropskom prvenstvu osvojila zlato – desetu jubilarnu titulu prvaka Evrope.

-Ova reprezentacija na najbolji način predstavlja BiH, a vi ste najbolji ambasadori ovog kantona. Vi najbolje branite grb i zastavu BiH. Vlada kontinuirano podržava reprezentaciju, a imat će našu podršku i u buduće – rekao je premijer Bašić.

Najavio je da će Vlada ZDK izdvojiti pojedinačne novčane nagrade za tri reprezentativca iz ovog kantona.

Prijemu su prisustvovali ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Spahija Kozlić i ministar za boračka pitanja Fahrudin Čolaković.

Kozlić je istakao opredjeljenje da se izmjenama kantonalnog Zakona o sportu uvedu tzv. sportske penzije, doživotne naknade za vrhunske sportiste koji su ostvarili svjetski važne rezulatte a prestaju se aktivno baviti sportom.

Čolaković je najavio da će ovo ministarstvo finansijski pomoći odlazak naše selekcije na Svjetsko prvenstvo koje se iduće godine održava u Kini.

Reprezentativci i v.d. predsjednika Saveza sjedeće odbojke BiH zahvalili su kantonalnoj Vladi na kontinuiranoj podršci od formiranja reprezentacije, apelujući na sve nivoe vlasti da pruže snažniju selekcijikoja je do sada osvojila deset evropskih, dvije paraolimpijske i tri svjetske zlatne medalje, ali i uopće invalidskom sportu.

u vladi zdk upriličen prijem za reprezentativce u sjedećoj odbojci
zdk.ba

Press služba ZDK

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU