U Zetri danas na raspolaganju blizu 20 hiljada doza vakcina

0
172

Na vakcinacijskom punktu Zetra, danas se vrši imunizacija velikog broja građana. Vakcine na raspolaganju za prvu i drugu dozu su Pfizer (preko 5.000 doza) te Sinopharm i AstraZeneca kojih je na raspolaganju ukupno oko 17 hiljada.

Bitno je naglasiti da su sve ove vakcine danas dostupne i onima koji su se prvom dozom vakcinisali van kantona ili van granica naše države.

Studenti UNSA, koji prilože indeks, imaju odvojen boks za vakcinaciju.

Uporedo se vrši i revakcinacija onih kojima je danas i sutra termin, a obezbijeđen je i poseban ulaz za ove osobe.

U protekloj sedmici, samo na vakcinacijskom punktu Zetra poptuno je vakcinisano oko 8.000 osoba, a na ostalim punktovima u Kantonu Sarajevo još 4.000 građana.

Od početka ovog mjeseca, 27.144 stanovnika Kantona Sarajevo potpuno je vakcinisano.

Brojni građani rano jutros su stali u red za vakcinu
Brojni građani rano jutros su stali u red za vakcinu
Ministarstvo zdravstva KS i radna grupa za koordinaciju vakcinacije u KS, još jednom pozivaju one gradjane koji još nisu, da iskoriste priliku i da ovaj vikend obave vakcinaciju.

Kanton Sarajevo ima dovoljan broj vakcina. Otvoreni su punktovi u svim organizacionim jedinicama domova zdravlja, osim u Centru gdje se nalazi punkt Zetra.

Punkt na Zetri radi svakim danom od 08:00 do 20:00 sati.

“Pozivamo građane Kantona Sarajevo da se odazovu na vakcinaciju u što većem broju, te da poštuju sve propisane higijensko-epidemiološke mjere i tako zaštite sebe, svoju porodicu i sve druge oko sebe, kako bismo se svi zajedno što prije vratili normalnom životu”, saopćeno je iz Ministarstva zdravstva KS.

(Klix.ba)

0 0 Glasovi
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare