Učenici OŠ Malta uživali u putovanju vozom na relaciji Sarajevo-Pazarić-Sarajevo

Učenici četvrtog razreda Osnovne škole “Malta”, u pratnji svojih učiteljica, uživali su u vožnji modernim vozom Željeznica Federacije BiH na relaciji Sarajevo-Pazarić-Sarajevo.

Osmijesi na dječijim licima govorili su o tome koliko im se dopada putovanje vozom kojim je njih 80 krenulo na izlet. Za mnoge od njih, to je bilo prvo putovanje željeznicom, a sudeći po euforiji i zadovoljstvu koje su pokazivali, vjerovatno ne i posljednje.

Učiteljice ove osnovne škole htjele su djeci priuštiti jedan malo drukčiji školski dan kojeg će se rado sjećati i zato su im organizirale izlet vozom do Pazarića, odakle će se uputiti do Planinarskog doma “Ormanj”.

– Zdravlje djece nam je na prvom mjestu. Sretne smo što smo primijetile velike osmijehe na njihovim licima čim smo došli na stanicu. A tek koliko im se dopao voz. Jedva su čekali da uđu u njega i da krene –  rekla je učiteljica Džana Šalaka.

U sklopu povlastica za svoje putnike, Željeznice FBiH obezbjeđuju posebne povlastice za djecu uzrasta između 4 i 12 godina, a to znači da su za njih putničke karte na svim destinacijama 50 posto jeftinije, saopćeno je iz Željeznica FBiH.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU