-7.3 C
Sarajevo
Nedjelja, 23 siječnja, 2022
Još

  Udruženje Pomozi.ba aktiviralo humanitarni broj 17014 za prikupljanje sredstava za drva ljudima u potrebi, do sada isporučena drva za stotinu porodica na području KS

  -

  Zima je već uveliko pokucala na naša vrata, a broj zahtjeva za pomoć u drvima naših građana i građanki koji se nalaze u stanju socijalne potrebe je sve veći i veći.

  Stoga je Udruženje Pomozi.ba u funkciju stavilo humanitarni broj 17014, kako bi drva bila osigurana za što veći broj starih i iznemoglih osoba, porodica u stanju socijalne potrebe i drugih socijalno ugroženih kategorija stanovništva. Pozivom na ovaj broj donirate 2 KM, a broj je jedinstven za sve operatere u BiH.

  Plan Udruženja Pomozi.ba je da isporuči hiljadu metara drva i dvije stotine tona briketa, što je dovoljno za 200 porodica i pojedinaca diljem BiH (Kanton Sarajevo, Zvornik, Tuzla, Konjic, Ugljevik, Zenica, Bihać, Vareš, Kalesija, Prnjavor, Živinice, Cazin, Maglaj, Travnik, Zavidovići, Kakanj, Doboj, Kiseljak, Brčko).

  Do sada su isporučena drva za stotinu porodica na području Kantona Sarajevo, a sa isporukom u drugim gradovima počinjemo 6. decembra.

  Pozivamo sve humane ljude da se priključe i ovoj akciji za pomoć najugroženijima kako bi ove hladne zimske dane provodili u toplom.

  Pored poziva na broj 17014 pomoći im možete i donacijama putem web platforme www.pomoziba.org, kao i uplatama putem standardnih žiro računa Udruženja Pomozi.ba i PayPala sa obaveznom svrhom uplate “Drva 2021”.

  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  DRUGI UPRAVO ČITAJU
  spot_img
  TRENUTNO POPULARNO