Udruženje ‘Srce za djecu oboljelu od raka’ pokreće kampanju ‘Borba za dan više’

Udruženje “Srce za djecu oboljelu od raka“ u aprilu pokreće kampanju „Borba za dan više“.

– Cilj kampanje je da probudimo svijest ljudi i podsjetimo ih na to koliko mogu biti važna karika u lancu podrške, koliko mogu doprinijeti svojim dobrim djelima i kako je važno da se u jednom trenutku svi okrenemo sebi i zavirimo duboko u svoju dušu te pronađemo dobrotu – navodi se u saopćenju ovog udruženja.

Udruženje “Srce za djecu oboljelu od raka“ svakodnevno radi na poboljšanju statusa djece oboljele od raka u društvu te olakšanju procesa liječenja koje je izuzetno stresno, kompleksno i teško, kako za dijete, tako za cijelu porodicu.

U tom procesu nekoliko je ključnih faktora, a neki od njih su kvalitetna psihološka podrška, podrška sistema i ona najvažnija, podrška društvene zajednice.

– Djeca oboljela od raka i njihove porodice se nerijetko osjećaju neshvaćenima, te kao da su ostali sami oči u oči sa najvećim neprijateljem. Stoga, Udruženje kroz razne kampanje pokušava ukazati na to koliko su bitni podrška, razumijevanje i pomoć svih dijelova društva u njihovoj borbi za život – navodi se u saopćenju Udruženja “Srce za djecu oboljelu od raka“.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU