Ugradbene pećnice HomeMade Plus shape

Veći volumen, više prostora.

Miris i okus jela pripremljenih u tradicionalnim pećnicama na drva uvijek je bio nešto vrlo posebno – a ovih dana posebno ekskluzivno.

ugradbene pećnice homemade plus shape
ugradbene pećnice homemade plus shape

Inovativna zaobljena unutrašnjost ugradbenih pećnica Gorenja omogućava nesmetan protok zraka koji osigurava ravnomjernu raspodjelu toplote kroz pećnicu. U najboljim naporima da se postignu rezultati pečenja bliže savršenstvu, ugradbene pećnice Gorenje iz linija Advanced i Essential sada se mogu pohvaliti još većim volumenom s više prostora za najveće posuđe.

Njihov oblik „HomeMade Plus shape“, nadahnut tradicionalnim pećnicama na drva, posjeduje kapacitet 71 l. Pametni sistem „MultiFlow 360 °“ omogućava optimalnu cirkulaciju zraka koji u potpunosti obuhvata hranu čineći je nježnom i sočnom iznutra, a nevjerojatno hrskavom izvana.

Zbog većeg volumena zrak je sada još bolje raspoređen u unutrašnjosti pećnice što poboljšava rezultate ravnomjernog tretiranja hrane. Posebna dinamika cirkulacije zraka pruža izvrsne uslove za domaću kuhinju na jednom ili na nekoliko nivoa pečenja istovremeno.

ugradbene pećnice homemade plus shape
ugradbene pećnice homemade plus shape

Vodena para je ključ hrskavosti

Vodena para je “tajna” kojom pecivo možete pretvoriti od prosječnog do izuzetno ukusnog i hrskavog. To je bitno u prvom dijelu postupka pečenja. Zato Gorenje pećnice dolaze s programom „ExtraSteam“ koji vam nudi jednostavniji način pečenja na pari, stvara savršeno okruženje koje osigurava da vaše pecivo ima ravnomjernu i hrskavu koricu.

Jednostavno stavite malo tople vode u plitku tepsiju za pečenje i stavite je u pećnicu, odaberite program „ExtraSteam“ i poseban algoritam osigurat će optimalno isparavanje vode.

Kako tačno para čini koru tako hrskavom?

Para pomaže otopiti šećere na površini tijesta. Kako se tijesto peče, šećeri se karameliziraju, što rezultira sjajnom, svježom korom. Para također omogućava pecivu da se proširi do svoje konačne veličine bez trganja, jer održava koru mekom tokom prvih pet ili deset minuta u pećnici, tj. za vrijeme kada se pecivo najviše širi.

ugradbene pećnice homemade plus shape
ugradbene pećnice homemade plus shape

Unutrašnjost ugradbenih pećnica presvučena je visokokvalitetnim glatkim emajlom „SilverMatte“ koja sprječava da se masnoća lijepi ili izgori na zidovima pećnice ili tepsijama za pečenje. Za veću jednostavnost čišćenja, ugradbene pećnice Gorenje proizvode se s nekoliko mogućnosti čišćenja za različite potrebe održavanja, bilo da je to „AquaClean“ za brzo svakodnevno čišćenje, „CataClean“ za automatizirano održavanje pri svakoj upotrebi ili „PyroClean“ za povremeno detaljno čišćenje.

Sve su pećnice dizajnirane s filozofijom “Life Simplified”-pojednostavljenog načina života, što se odlikuje karakteristikama brzog prethodnog zagrijavanja, teleskopskih vodilica, kvaliteti osvjetljenja pa do “nježnog” zatvaranja vrata.

Sigurnost je također vrlo važan dio, osiguran karakteristikama poput hladnih vrata i „ChildLock“ funkcije, izuzetno značajne za sve porodice sa malom djecom.

Pogodnosti za korisnika se ogledaju u dizajnu aparata i velikom broj funkcija prilagođenih za svaki stil kuhanja.

ugradbene pećnice homemade plus shape
ugradbene pećnice homemade plus shape

U ugradbenim pećnicama iz linije Superior stražnji dio pećnice skriven je, čineći prostor više iskoristivim sa litražom od 73l, dok vanjske dimenzije pećnice ostaju iste. Kombinacija jedinstvenog patentiranog oblika unutrašnjosti pećnice i posebnog sistema za ujednačenu cirkulaciju vrućeg zraka „MultiFlow 360 °“ dosljedno daje optimalne rezultate. Pećnice Gorenje nude preko 80 automatiziranih programa kuhanja za najčešće izrađena jela. Za one iskusnije korisnike postoji poseban program „StepBake“ u kojem korisnik unaprijed vrši sve potrebne postavke rada. Jednom kad se to napravi pećnica sve to radi automatski, čineći vaše kuhanje bezbrižnim i jednostavnim.

ugradbene pećnice homemade plus shape
ugradbene pećnice homemade plus shape

Gorenje pećnice dostupne su u različitim stilovima kako bi se lako i lijepo uklopile u svako okruženje. Pećnice su dostupne u tri linije – Essential, Advanced i Superior, sve dizajnirane da pružaju optimalnu funkcionalnost i performanse.

Navedene moderne pećnica kao i ostale proizvode za vašu kuhinju možete potražiti u Gorenje Studijima u BIH ili Gorenje Internet prodavnici i sve po posebnoj novogodišnjoj ponudi .

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU