Upozorenje građanima područja općine Travnik

Upozoravaju se građani, turisti i drugi posjetioci MZ-a Šišava, Vitovlje i Korićani, kao i drugi stanovnici i posjetioci općine Travnik, da za predstojeće praznike i zimsku sezonu 2020/2021. godinu

  • što manje borave na otvorenom ili u negrijanom zatvorenom prostoru,
  • prije izlaska na otvoreno, slojevito se obući dovoljno toplom odjećom i obućom i zaštiti glavu i šake,
  • manje izlaziti na zaleđene i kliske površine i ne izlaziti na led na zaleđenim vodenim površinama zbog opasnosti od pucanja leda, propadanja u ledenu vodu i utapanja,
  • ne pale vatru na otvorenom prostoru,
  • budu oprezni sa rukovanjem električnim uređajima za zagrijavanje prostora kao i drugih peći za zagrijavanje prostora (pelet, plin, drva).

Uslijed pandemije potrebno je poštovati osnovne mjere za zaštitiu od bolesti COVID 19 (respiratorne zaštitne maske, mjere rastojanja između osoba 2 metra, higijena ruku).

Prethodnih godina za vrijeme nastupajućih paraznika uočeno je da je privremeno napuštanje stambenih objekata za posljedicu imalo nesreće po ljude i materijalna dobra, tako da upozoravamo građane da prilikom napuštanja svojih objekata isključe nepotrebne električne stvari iz utikača.

Napominjemo da je snježni pokrivač prekrio zaostala minska polja te vas pozivamo da obavezno poštujete znakove upozorenja i zabrane za skijanje, hodanje, prelazak puta i slično. Koristite se redovnim putnim i pješačkim pravcima i obilježenim skijaškim stazama.

Ukoliko ste zbog obilnih snježnih padavina i neočišćenih puteva ostali izolirani a u hitnoj ste situaciji (slučaj potrebe doktorske ili veterinarske pomoći, bolničkog liječenja, snabdijevanja neophodnim namirnicama ili energentima), nazovite broj 030/518-135 ili 121 s kojeg će te dobivati potrebne informacije i upute za pružanje potrebne pomoći.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU