Usmrtio majku troje djece, vozač pobjegao pa zapalio automobil

usmrtio majku troje djece, vozač pobjegao pa zapalio automobil


Foto: Srpskainfo

Utvrđeno je da se radi o osobi koja nikada nije položila vozački ispit, koji je u trenutku nesreće bio pijan i vozio maloljetnika

Branka O. (45) preminula je jutros od povreda koje je zadobila u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se desila 12. septembra na pješačkom prijelazu u Čelincu mjestu koje se nalazi u blizini Banjaluke, javlja Srpskainfo.

Nesretna žena pokušavala je prijeći ulicu na pješačkom prijelazu u Čelincu, ali ju je tada vozilom udario Nedjeljko D. (23) iz Banjaluke.

Iza Branke O. ostalo je troje djece.

Kako je Srpskainfo ranije objavila, jedno vozilo se zaustavilo kako bi ona prešla ulicu na pješačkom. U tom trenutku naišao je Nedjeljko D. sa automobilom “Golf” i nije želio da se zaustavi nego je krenuo preticati vozilo ispred sebe. U tom trenutku udario je u Branku O. koja je pokušavala preći ulicu. Od udara ona je odletjela 15 metara i zadobila teške povrede i glave, ali se bahati vozač nije zaustavio kako bi joj pružio pomoć.

On je pobjegao, a povrijeđena žena je prevezena na UKC RS. I pored svih napora ljekara, ona je jutros preminula od zadobijenih povreda.

Nedjeljko D. nakon što je udario ženu pobjegao je u pravcu Banjaluke, skinuo tablice sa vozila i zapalio ga, kako bi prikrio tragove. Međutim, policija je ubrzo otkrila da je on izazvao nesreću i priveden je isti dan.

Utvrđeno je da se radi o osobi koja nikada nije položila vozački ispit, koji je u trenutku nesreće bio pijan i vozio maloljetnika, a također je policija došla do informacija da je i ranije kažnjavan zbog vožnje u pijanom stanju. Poznat je policiji i po krivičnim djelima.

Međutim, kako se dalje navodi, tužilac nije ispitao privedenog niti predložio pritvor već je naređeno policiji da ga nakon kriminalističke obrade puste na slobodu.

Ova odluka izazvala je bijes javnosti, ali je Tužilaštvo ostalo kod svoje odluke.spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU