Još

  Uz podršku Republike Bugarske i Općine Jajce Dječiji vrtić “Bare” Jajce dobio novu ogradu i novi mobilijar

  Danas su u Jajcu, u povodu zvaničnog završetka projekta “Promjena ograde i rekonstrukcija igrališta za djecu vrtića „Bare”, boravili predstavnici Ambasade Republike Bugarske u Bosni i Hercegovini gospodin Nikola Nikolov, privremeno rukovoditelj Veleposlanstva Republike Bugarske u BiH i  Ana Nikolova, tajnik Ambasade.

  Riječ je o jednom od devet projekata koji je u 2021. godini u BiH finansirala Republika Bugarska u okviru Bugarske razvojne pomoći Bosni i Hercegovini.

  Projekat vrijedan gotovo 55.000 KM, od čega je Vlada Bugarske uložila oko 35.000 KM, uspješno je implementuran i danas je zvanično stavljeno u funkciju novoograđeno i rekonstruisano dječije igralište Dječijeg vrtića „Bare“ Jajce. Projekat je realizovan u saradnji sa Bugarskom Agencijom za razvoj i Ambasadom Republike Bugarske u BiH uz podršku Općine Jajce.

  - Oglašavanje -

  Visoke goste primio je Načelnik općine Jajce Edin Hozan, a sastanku je prisustvovala i direktorica Dječijeg vrtića „Bare“ Brankica Jakešević.

  Načelnik općine Jajce Edin Hozan u ime općine Jajce, građana, djece i roditelja zahvalio se na pomoći u realizaciji ovog vrijednog pažnje projekta. Načelnik Hozan goste je upoznao i sa aktivnostima Općine na rekonstrukciji jednog dijela stare zgrade dječijeg vrtića u Jajcu, te potrebi većih finansijskih sredstava za kompletnu obnovu iste. Također, bila je ovo prilika da se gosti upoznaju i sa drugim aktivnostima općine Jajce.

  Direktorica Dječijeg vrtića „Bare“ Brankica Jakešević zahvalila se Ambasadi Republike Bugarske i Vladi Bugarske na potpori u realizaciji projekta u vrtiću i Općini Jajce na učešću u sufinansiranju projekta, ocjenjujući da je riječ o velikoj pomoći ovoj predškolskoj ustanovi.

  „Postavljanjem kompletne ograde i jednog novog mobilijara za igru ovo malo dvorište sada ima solidne uvjete za boravak djece vani, za sadržajnije i kvalitetnije aktivnosti za boravak na otvorenom“ naglasila je direktorica Jakešević, te istakla potrebu proširenja vrtića i izgradnju jasličkog dijela za kojim vlada veliki interes kod roditelja.

  Gospodin Nikola Nikolov, privremeno rukovoditelj Veleposlanstva Republike Bugarske u Bosni i Hercegovini, zahvalio se na toplom prijemu i izrazio želju da saradnja bude nastavljena i u narednom periodu. Zahvalnost gostima, uz pozdrave kroz prozore vrtića, uputili su i mališani, jer epidemiološke mjere nisu dozvolile posjetu unutar zgrade. Tako su, ovaj put izostale igra i pjesma za goste, kao to, na svoj način, umiju pozdraviti najmlađi Jajčani.

  U znak zahvalnosti na djecu Dječijeg vrtića „Bare“ kancelariju Ambasade Republike Bugarske u Sarajevu krasiće i slika akademskog slikara, Jajčanina, Samira Hažbića.

  uz podršku republike bugarske i općine jajce dječiji vrtić "bare" jajce dobio novu ogradu i novi mobilijar
  Uz podršku Republike Bugarske i Općine Jajce Dječiji vrtić "Bare" Jajce dobio novu ogradu i novi mobilijar
  uz podršku republike bugarske i općine jajce dječiji vrtić "bare" jajce dobio novu ogradu i novi mobilijar
  Uz podršku Republike Bugarske i Općine Jajce Dječiji vrtić "Bare" Jajce dobio novu ogradu i novi mobilijar

  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  DRUGI UPRAVO ČITAJU
  spot_img
  TRENUTNO POPULARNO