-2.1 C
Sarajevo
Utorak, 30 studenoga, 2021
Još

  Uz suze ukopano sedam žrtava požara u Brčkom

  ()

  Danas je u Brčkom obavljen ukop sedam žrtava požara koji je zahvatio porodičnu kuću u naselju Suljagića sokak.

  Omer i Fahrija Salihović, njihova unuka Mirela i četvero maloljetne djece smrtno su stradali u požaru koji je njihovu kuću zahvatio protekle subote. Četiri dana kasnije njih sedmero su uz suze i jecaje ispraćeni na vječni počinak.

  Dženaza kojoj su prisustvovali članovi porodice, rodbina, prijatelji i ostali građani Brčkog obavljena je u poslijepodnevnim satima na Gradskom groblju Meraje.

  Neimaština i problemi ove romske porodice uzeli su danak u ranim jutarnjim satima u subotu, kada je u njihovoj porodičnoj kući, bez električne energije, došlo do izbijanja požara. Najvjerovatnije su ga prouzrokovale svijeće, a dosadašnja istraga je pokazala da vatra nije namjerno podmetnuta.

  Za Omera, Fahriju, njihovu unuku i još troje maloljetne djece, koji su stradali na mjestu događaja, utvrđeno je da je smrt nastupila usljed trovanja ugljenmonoksidom.

  Naknadno je četvrto dijete, u dobi od pet godina, preminulo u Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli, a letalan ishod nastao je zbog opeklinskog šoka.

  Sedam članova porodice Salihović uspjelo je preživjeti, a oni su nakon ukazane ljekarske pomoći otpušteni iz brčanske bolnice.

  Vlast u Brčkom potvrdila je da se ovakva tragedija u ovoj regiji naše zemlje ne pamti u poslijeratnom periodu.

  Na području Brčkog ove srijede prevladavala je sablasna tišina, a na području distrikta na snazi je Dan žalosti. Također, Dan žalosti istim povodom proglašen je i u Federaciji BiH.

  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  NAJNOVIJE VIJESTI
  Možda vas zanima I OVO