Vanilija krem štrudla bolja od krempite

Vanilija krem štrudla mora naći svoje mjesto na trpezi
vanilija krem štrudla bolja od krempite


Vanilija krem štrudla jako jednostavna, mirišljava i fina!

Sastojci za ovaj kolač:

  • 500 gr kora
    za prvi fil:
  • 3 veća jaja
  • 3 kašike šećera
  • 1 šolja (2 dl) ulja
  • pola šolje pšeničnog griza
  • 1 šolja jogurta
  • 1 kesica praška za pecivo
    za drugi fil:
  • 1 l mlijeka
  • 9 kašika šećera
  • 3 pudinga od vanile

Priprema

Najprije skuhati puding u mlijeku i ostaviti da se malo prohladi (ne sasvim) uz povremeno mješanje kako se ne bi stvorila korica. Umutiti bjelanca sa šećerom, dodati žumanca, ulje, griz, prašak za pecivo i jogurt. Prebrojati koliko imate kora i podijeliti ih na četiri dijela, tako da dobijemo četiri štrudle. Ja sam slagala po četiri kore (u pakovanju ih je bilo 16)

Slagati kore – na prve tri staviti po tri, četiri kašike prvog fila a na četvrtu koru staviti topao puding i urolati. Tako uraditi i sa preostalim korama.

Štrudle premazati ostatkom fila ili sa malo ulja i staviti u rernu da se ispeku, ja sam ih ispekla za manje od 15 minuta na 180 stepeni. Sačekati da se prohladi, pa isjeći i posuti šećerom u prahu.

Posluživanje

Strudla je prelijepa kad je topla. Brzo se priprema i može doći u obzir i puding od čokolade ili nekog drugog ukusa, karamela.

(Izvor: lifestylerecepteka.info)


..

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU