Vanilija krem štrudla jako jednostavna, mirišljava i fina!
Sastojci za ovaj kolač:
- 500 gr kora
za prvi fil: - 3 veća jaja
- 3 kašike šećera
- 1 šolja (2 dl) ulja
- pola šolje pšeničnog griza
- 1 šolja jogurta
- 1 kesica praška za pecivo
za drugi fil: - 1 l mlijeka
- 9 kašika šećera
- 3 pudinga od vanile
Priprema
Najprije skuhati puding u mlijeku i ostaviti da se malo prohladi (ne sasvim) uz povremeno mješanje kako se ne bi stvorila korica. Umutiti bjelanca sa šećerom, dodati žumanca, ulje, griz, prašak za pecivo i jogurt. Prebrojati koliko imate kora i podijeliti ih na četiri dijela, tako da dobijemo četiri štrudle. Ja sam slagala po četiri kore (u pakovanju ih je bilo 16)
Slagati kore – na prve tri staviti po tri, četiri kašike prvog fila a na četvrtu koru staviti topao puding i urolati. Tako uraditi i sa preostalim korama.
Štrudle premazati ostatkom fila ili sa malo ulja i staviti u rernu da se ispeku, ja sam ih ispekla za manje od 15 minuta na 180 stepeni. Sačekati da se prohladi, pa isjeći i posuti šećerom u prahu.
Posluživanje
Strudla je prelijepa kad je topla. Brzo se priprema i može doći u obzir i puding od čokolade ili nekog drugog ukusa, karamela.
(Izvor: lifestylerecepteka.info)
..