“Vatra krenula iz dnevne sobe”

"vatra krenula iz dnevne sobe"


Foto: RTV HiT/Anadolija

Tužna, pretužna vijest jutros je pogodila sve stanovnike Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, sve dobre ljude širom BiH, da je u požaru stradalo šest stanovnika našeg grada, vama dragih ljudi, a naših dobrih komšija i poznanika. Tragedija ovih razmjera odavno se ne pamti na ovim prostorima, navedeno je u telegramu saučešća gradonačelnika Brčkog Eseda Kadrića

U požaru u Brčkom poginulo je šestero lica, jedno dijete je životno ugroženo i prevezeno u Univerzitetsko-klinički centar Tuzla, a u brčanskoj bolnici je šestero maloljetnih lica, te njihovi otac i majka, rekao je šef Odjeljenja za zdravstvo i ostale usluge u Vladi Brčko distrikta BiH Sead Šadić.

Šadić je rekao da su lica smještena u Bolnici u Brčkom van životne opasnosti.

“Djeci je pružena hitna medicinska pomoć. Bit će zadržani 24 sata na posmatranju pedijatra i otorinolaringologa i ukoliko im stanje bude nepromijenjeno, već sutra bi mogli biti pušteni na kućno liječenje”, rekao je Šadić.

"vatra krenula iz dnevne sobe"

On je naveo da je, prema informacijama kojima raspolaže, u kući u kojoj je izbio požar živjelo 17 lica.

“Manji požar je izbio u dnevnom boravku, gdje se nalazilo više lica. U drugoj prostoriji na spratu nalazilo se četvero djece koji su zadobili lakše opekotine na tijelu, ali nisu životno ugrožena”, pojasnio je Šadić.

On je dodao da Odjeljenje za zdravstvo i ostale usluge sa raspoloživim kapacitetima i strukovnim udruženjima, kao što su Društvo psihologa i Crveni krst, radi na smještaju lica koja će biti puštena na kućno liječenje, te da će im biti obezbijeđena hrana, obuća i odjeća.

"vatra krenula iz dnevne sobe"

Požar u porodičnoj kući u Sarajevskoj ulici prema skretanju za naselje Suljagića Sokak izbio je jutros u 6.20 časova.

Uzrok požara još nije poznat, prve pretpostavke su da su ga izazvale svijeće.

Portparolka brčanske policije Dževida Hukičević ranije je rekla da policijski službenici vrše uviđaj pod nadzorom dežurnog tužioca Tužilaštva BiH, te da je na lice mjesta izašao i protivpožarni inspektor i da se utvrđuju sve okolnosti požara.

Ranije je javljeno da je među stradalim dvoje djece, kao i njihovi djed i nana.

Gradonačelnik Brčkog: Ovakvu tragediju odavno ne pamtimo

Povodom požara koji se jutros dogodio u Brčkom, a u kojem je poginulo najmanje šest osoba, gradonačelnik Esed Kadrić uputio je telegram saučešća porodicama stradalih, prenosi Anadolu Agency (AA).

"vatra krenula iz dnevne sobe"

“Tužna, pretužna vijest jutros je pogodila sve stanovnike Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, sve dobre ljude širom BiH, da je u požaru stradalo šest stanovnika našeg grada, vama dragih ljudi, a naših dobrih komšija i poznanika. Tragedija ovih razmjera odavno se ne pamti na ovim prostorima”, navedeno je u telegramu.

Kako je kazao Kadrić, vjeruje da u ovim teškim trenucima za familije, zajedno s kolegama iz Vlade i ostalih institucija Brčko distrikta BiH dijeli bol za izgubljenim životima.

“Naše misli i molitve su uz vas u ovim teškim trenucima. Još jednom Vam upućujem duboko i iskreno saučešće zbog ovog gubitka i molim Vas da moje izraze saučešća prenesete svima članovima porodice i njihovim prijateljima”, stoji u telegramu saučešća gradonačelnika Brčkog.

"vatra krenula iz dnevne sobe"

U požaru koji je zahvatio stambeni objekt u brčanskom naselju Suljagića sokak ima nastradalih osoba, potvrđeno je ranije za Anadolu Agency (AA) iz policije Brčko distrikta Bosne i Hercegovine.spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU