Velika Britanija zatvorila prodavnice – TNTPortal


velika britanija zatvorila prodavnice – tntportal


epaselect epa08893324 An quiet Tier 3 Dover High Street in Dover, Britain, 19 December 2020. The British government is considering introducing tighter travel conditions following concerns of a new strain of coronavirus that has spread more rapidly across south-east England. EPA-EFE/ANDY RAINBritanski premijer Boris Johnson izjavio je da ipak neće biti moguća okupljanja za Božić kao i da sve radnje koje ne obavljaju neophodne djelatnosti moraju biti zatvorene u Londonu i dobrom delu južne Engleske u okviru novih, pooštrenih restriktivnih mjera u borbi protiv širenja koronavirusa.

Johnson je rekao da će London i područja na jugu Engleske koja su se dosad bila u režimu trećeg, najvišeg nivoa restrikcija biti pomjerena u novouspostavljeni i još stroži četvrti nivo, kojim se nalaže zatvaranje svih radnji i firmi koje ne prodaju osnovne potrepštine.

Također, za područja u četvrtom nivou odustalo se i od planiranog petodnevnog ublažavanja zabrane okupljanja, po kome bi se po tri porodice mogle okupiti u okviru takozvanih “božićnih mjehurova”.

Okupljanje ljudi iz različitih domaćinstava bit će moguće na javnim mjestima samo pod veoma strogim uslovima.

federalna.ba/Beta-APIzvorni članak

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU