Veliki odziv Zeničana u akciji prikupljanja Pan čepova

Sakupljeno 85.000 Pan čepova, NK Čeliku uručeno 8.500 KM

Kao vid podrške svom omiljenom sportskom klubu, NK Čeliku, 85.000 Pan čepova sakupili su Zeničani tokom trajanja društveno odgovorne kampanje „Čeliku vrati staru moć i sjaj. Čepove skupi, podršku daj!“, koju je kompanija Carlsberg BH u saradnji sa klubom pokrenula u martu ove godine. Tako je za razvoj nekadašnjeg trostrukog prvaka BiH prikupljeno 8.500 KM, jer je Carlsberg BH za svaki čep, ubačen u veliku Pan bocu postavljenu ispred stadiona Bilino polje, izdvojio 0,10 KM.

U prisustvu menadžmenta NK Čelik, igrača i fanova te predstavnika ove kompanije danas je organizirano višesatno brojanje čepova, a potom i uručenje čeka donacije.

„Zahvaljujem Carlsbergu što su odlučili biti generalni sponzor našeg kluba, a vjerujem kako i rezultat ove akcije sakupljanja čepova ukazuje na to da su donijeli dobru odluku. Čelik je najveći klub u ovoj regiji, s najvećom armijom navijača i brend je čitavog Zeničko – dobojskog kantona, a ovo je još jedna priča o velikoj ljubavi prema klubu. Pozivam sve navijače da nastavimo s prikupljanjem čepova i da na narednom brojanju broj čepova bude još veći“, izjavio je Emir Čerim, v.d. direktora NK Čelik.

Uspješna akcija sakupljanja čepova se nastavlja te svi fanovi podršku Čeliku mogu pružiti na isti način do kraja ove godine. Naime, velika Pan boca i dalje bit će postavljena ispred stadiona, a Zeničani su pozvani da u nju ubace što više metalnih čepova sa Pan piva, ili metalnih čepova sa bilo kojeg drugog proizvoda iz Carlsberg protfolija. Za svaki novi ubačeni čep klubu će biti donirano 0,10 KM.

„Izuzetno smo zadovoljni reakcijama navijača i građana Zenice koji su prihvatili naš poziv da sudjeluju u akciji prikupljanja čepova i tako podržali svoj omiljeni klub. Uspješne sportske priče podrazumijevaju kontinuiranu podršku i bodrenje, a to je upravo ono što mi, kroz naše sponzorstvo kluba već treću godinu zaredom kao i brojne aktivacije nastojimo osigurati“, izjavio je Amir Tobudić, direktor Carlsberga BH.

U saradnji sa kompanijom Carlsberg BH u narednom periodu bit će snimljen i film o NK Čelik, u kojem će biti rezimirano njegovo gotovo osamdecenijsko djelovanje tokom kojeg mnogi pamte kako je čak 17 godina igrao Prvu saveznu ligu Jugoslavije, te tri puta zaredom bio šampion BiH. Cilj je publiku podsjetiti na sjajne rezultate koje je ovaj klub postigao, ali i izazove s kojima se suočavao.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU