(VIDEO) JU Bolnica za plućne bolesti i TBC Travnik/ Ove sedmice uradite besplatnu bronhoskopiju

J.U. Bolnica za plućne bolesti i TBC Travnik ove sedmice u okviru “Dana otvorenih vrata Bolnice” pozivaju zainteresirane stanovnike Srednjobosanskog kantona na da  besplatno urade  bronhoskopije.

Donijeli smo odluku da bronhoskopije mogu uraditi svi bez obzira da li imaju uplaćenu premiju osiguranja, s ciljem ranog otkrivanja tumora pluća među prije svega rizičnim skupinama, a to su dugogodišnji pušači, osobe sa porodičnom opterećenošću tumorima i slično,” kazao je prim. dr. Emir Abdulović, direktor JU Bolnica za plućne bolesti i TBC Travnik.

Kada je u pitanju pandemija, kako je kazao prim. Abdulović, evidentno je pogoršanje stanja i porast broja oboljelih, iako nije ni blizu kako je to bilo u proljeće. “Pozivam stanovnike da se cijepe, te da se nastave pridržavati postojećih epidemioloških mjera“, kaže Abdulović.

Uprkos pandemiji J.U. Bolnica za plućne bolesti i TBC Travnik i dalje posluje pozitivno i sve projekte koje su planirali uspjeli su realizirati i sačuvati stabilnost Bolnice i pozitivne trendove poslovanja

Ideja je da se i dalje razvijamo i nudimo nove usluge. Krenuli smo ove godine i sa CT dijagnostikom, u procestu smo nabavljanja još jednog digitalniog rendgn aparata, kako bi povećali prohodnost, a osim toga  radimo na izgradnji novog prijemnog bloka od 500 kvadrata u kojem je predviđena i dnevna bolnica,  primarno za onkološke pacijete… Zaista imamo i dobru podršku i saradnju sa Vladom SBK, Ministarvom i Zavodom za javno zdravstvo“, istiće direktor JU Bolnica za plućne bolesti i TBC Travnik.

Podsjetimo,  kroz ovu Bolnicu ambulantno na godišnjem nivou prođe između 12.000 i 15.000 pacijenata, a taj broj će sa razvojem i daljim planovima zasigurno biti u porastu i u narednom periodu…

Video pogledajte OVDJE

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU