(VIDEO) Najaktuelnije vijesti iz Sarajeva

Najaktuelnije vijesti iz Sarajeva…

Radna sjednica Skupštine KS zakazana je  za srijedu, 3. novembra. Na dnevnom redu će se između ostalog naći Odluka o izmjenama i dopunama Budžeta Kantona Sarajevo, te prijedlozi zakona o dopuni Zakona o pravobranilaštvu i Zakona o filmskoj djelatnosti, kao i Nacrt zakona o komunalnim taksama, te Prijedlog odluke o dopunama Odluke o usvajanju plana restruktuiranja zdravstvene djelatnosti i reorganizacije zdravstvenih ustanova u Kantonu.

U novoizgrađenu školu na Šipu upisano je 90 učenika, a ovih dana stiže i prvi školski inventar i oprema. Djeca će od 1. novembra krenuti u ovu školu, a novost je I da će u sklopu ovog objekta biti I vrtić koji bi trebao biti završen početkom  sljedeće godine, poručio je premijer KS Edin Forto nakon današnjeg obilaska škole.

Kanton Sarajevo u augustu ove godine posjetilo je preko 56 hiljada turista što je za oko 9,5  posto više nego u prethodnom mjesecu, odtoga je više od 47 hiljada turista iz inostranstva koji su ostvarili  preko 132 hiljade  noćenja. Najveći broj stranih turista zabilježen je iz  Ujedinjenih Arapskih Emirata, zatim Saudijske Arabije , Bahreina, Njemačke, Kuvajta, Srbije, te Izraela i Hrvatske – podaci su Zavoda za informatiku i statistiku Kantona Sarajevo. U odnosu na prošlu godina broj posjeta veći je za preko 200 posto.

Vijesti pogledajte OVDJE

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU